Прокуратурата повдигна обвинения на четирима души след нападението над полицаи в Стамболийски

В конфликта са се включили близо 50 души

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на четирима души за случая в Стамболийски от неделя вечерта. Тогава се стигна до конфликт между полицейски служители и жители на местната махала, възникнал след преследване на моторист.

 

В конфликта са се включили близо 50 души. Единият от пострадалите полицаи е със съмнения за скъсани мускулни връзки. 

 

Задържани за 72 часа с прокурорско постановление са трима мъже и една жена. Наблюдаващият прокурор преценява спрямо кои от тях може да внесе искане за задържане под стража в съда, уточни пред медиите тази сутрин районния прокурор Петър Петров.  

 

За възпрепятстването на полицаите да изпълнят служебните си задължения се предвижда лишаване от свобода до 3 години или глоба от 500 до 2  хил. лв. За леките телесни повреди на полицейските служители - от 1 до 5 години , а за хулигански действия до 2 години, пробация или обществено порицание, каза прокурор Петров. 

 

Ще се проверява дали при сбъсъците е имало превишаване на полицейските правомощия. Прокуратурата ще проверява още дали, както обявиха вчера от полицията, на един адрес в Стамболийски са били регистрирани над 1600 души, като поиска официално и по служебен път необходимите данни.  

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени