10 сирийци се регистрираха на един адрес в Брацигово и предизвикаха напрежение

Не са ясни мотивите на мигрантите да поискат постоянен адрес, след като нямат намерение да се заселват в общината

Нелегални мигранти
Нелегални мигранти Източник: NOVA

В Брацигово се опитаха да регистрират 10 сирийски мигранти с постоянен адрес. Това създаде напрежение в града, съобщи БНР. Със случая са запознати всички държавни институции.

 

Те са били съпроводени в общината от собственичката на къща, която е декларирала, че доброволно им осигурява подслон. Десетимата са млади мъже - сирийски граждани. Те идват от Центъра за настаняване на бежанци в Харманли.

 

"От общината нямало как да откажат регистрация... Още същата вечер са си заминали за Харманли", каза кметът на Брацигово Надежда Казакова.

 

Не са ясни мотивите на мигрантите да поискат постоянен адрес в Брацигово, след като нямат намерение да се заселват в общината. Най-вероятно документът им е нужен с определена цел.

 

И в други общини на област Пазарджик става регистрация на сирийски мигранти, но там са на по-малки групи. От полицията заявиха, че чужденците ще бъдат наблюдавани съгласно законовите разпоредби.

 

От институциите не отхвърлят вероятността, че става дума за нов бизнес, но даването и получаването на пари за тази услуга трудно се доказва. Не е ясно и как чужденците се свързват с местните хора и кой е посредникът в тази връзка.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени