11 отлични оценки на първия предварителен изпит в пловдивския УХТ

Според регламента за 60 минути кандидатите отговориха на 25 въпроса, а резултатите станаха ясни веднага

Предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив
Предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив Източник: PR Golden Crown

С 11 отлични оценки премина първата предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Най-много работа имаше комисията по Химия и опазване на околната среда, тъй като интересът към този предмет беше най-голям. Кандидат-студентите се представиха чудесно, отличниците са шестима, а три от оценките на пълни шестици, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност проф. Георги Костов.

 

Според регламента за 60 минути кандидатите отговориха на 25 въпроса, а резултатите станаха ясни веднага. Желаещите да продължат обучението си в университета държаха още изпити по математика, по биология и по английски език. От тази година приемът с чужд език дава възможност да се държат изпити по френски, руски или немски език, по който се чувстват най-добре подготвени, припомни зам.-ректорът.

 

Втората предварителна сесия ще се проведе на 13 и 14 април, а от 25 март до 12 април ще се приемат документите за явяване на изпитите.

Проф. Костов отбеляза, че за място в УХТ кандидатите освен с оценки от приемните изпити, ще могат да се класират с оценките от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.

За повече информация - https://uft-plovdiv.bg/.

Още от "Пловдив"

Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 

Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени