11 отлични оценки на първия предварителен изпит в пловдивския УХТ

Според регламента за 60 минути кандидатите отговориха на 25 въпроса, а резултатите станаха ясни веднага

Предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив
Предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив Източник: PR Golden Crown

С 11 отлични оценки премина първата предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Най-много работа имаше комисията по Химия и опазване на околната среда, тъй като интересът към този предмет беше най-голям. Кандидат-студентите се представиха чудесно, отличниците са шестима, а три от оценките на пълни шестици, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност проф. Георги Костов.

 

Според регламента за 60 минути кандидатите отговориха на 25 въпроса, а резултатите станаха ясни веднага. Желаещите да продължат обучението си в университета държаха още изпити по математика, по биология и по английски език. От тази година приемът с чужд език дава възможност да се държат изпити по френски, руски или немски език, по който се чувстват най-добре подготвени, припомни зам.-ректорът.

 

Втората предварителна сесия ще се проведе на 13 и 14 април, а от 25 март до 12 април ще се приемат документите за явяване на изпитите.

Проф. Костов отбеляза, че за място в УХТ кандидатите освен с оценки от приемните изпити, ще могат да се класират с оценките от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.

За повече информация - https://uft-plovdiv.bg/.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени