16 блока в Карлово ще бъдат санирани през първия етап на програмата

Това заяви заместник-кметът на общината Данка Люртова пред представители на сдруженията на собствениците

16 блока в Карлово ще бъдат санирани през първия етап на програмата
16 блока в Карлово ще бъдат санирани през първия етап на програмата Източник: Община Карлово

16 многофамилни жилищни сгради в Карлово ще бъдат санирани в първия етап на програмата, която се финансирана по Плана за възстановяване и развитие. От подадените в срок 30 проектни предложения 16 са одобрени за саниране през първия етап на програмата, 13 попадат в резервния списък, а 1 сдружение е отхвърлено.

 

Това заяви заместник-кметът на общината Данка Люртова пред представители на сдруженията на собствениците на среща, инициирана от ръководството на Община Карлово и проведена на 24 януари.

 

Общината започва подготовката на документите за обявяване на обществените поръчки за избор на изпълнители по дейностите, включени в енергийните обследвания. Целта е в началото на лятото да стартират строителните дейности по многофамилните жилищни сгради в гр. Карлово.

 

На проведената среща се взе решение да бъде направена подписка от всички живущи в блоковете, които са в резервния списък, с искане и настояване пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да бъдат финансирани и техните сгради, като се заложат средства в държавния бюджет или с привличане на европейски финанси.

 

Разочарованието у хората е голямо, защото те са положили максимални усилия, за да успеят да създадат сдружения и да отделят собствени средства за изготвяне на енергийните обследвания. Блоковете са построени преди повече от 50 години и спешно се нуждаят от ремонтните дейности, включени в програмата по саниране.

 

Ръководството на Община Карлово подкрепя всички сдружения от резервния списък и ще внесе подписката в МРРБ с настояване те да бъдат одобрени и финансирани.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени