Агенцията по вписванията блокира Георги Гергов за Пловдивския панаир

На проведеното на 09.01.2023г. общо събрание на акционерите на "ПЪЛДИН ТУРИНВЕСТ"АД не са взети валидни решенияь смятат от АП

Агенция по вписванията
Агенция по вписванията Източник: Zonanews

Агенцията по вписванията блокира Георги Гергов да овладее Пловдивския панаир. Това показва решение от вторник. Отказът обаче може да се обжалва в 7-дневен срок от връчването му пред Окръжен съд - Пловдив чрез Агенция по вписванията.

 

Агенцията е отказала да регистрира решението на Общото събрание на дружеството "Пълдин туринвест" за увеличение на капитала му с акциите на Варна в Пловдивския панаир в размер на 29 процента.

 

Така предвиденото увеличение на капитала, което води до намаляване на акционерното участието на община Пловдив в "ПЪЛДИН ТУРИНВЕСТ"АД противоречи на изискването на чл. 28, ал.7 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, за което се изисква изричното съгласие на общинския съвет, пише в решението за отказа.

 

Решението на Общински съвет Пловдив по т. I е именно недаване на съгласие за увеличение на капитала на "ПЪЛДИН ТУРИНВЕСТ"АД, в резултат на което се намалява участието на община Пловдив в капитала на дружеството.

 

Посоченото противоречие между двете решения на Общински съвет - Пловдив и несъответствието на решението по т. II с изискванията на ЗПСК, са предпоставки да се приеме, че на така проведеното на 09.01.2023г. общо събрание акционерите на "ПЪЛДИН ТУРИНВЕСТ"АД не са взети валидни решения, поради което същото не следва да бъде обявено по партидата на дружеството в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени