Англичанин почина след груба намеса на охраната на пловдивска болница

Бодигардовете се опитали да му попречат да получи допълнителна медицинска помощ

Инцидентът е записан от камерите на болницата
Инцидентът е записан от камерите на болницата Източник: Скрийншот видео кадър

 Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на чужденец в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, който е бил удрян и блъскан от охраната на лечебното заведение, съобщи  "Трафикнюз", който публикува и запис от охранителните камери. Инцидентът бе потвърден от районната прокуратура в Пловдив пред NOVA.

 

Според предварителната информация гражданин на Великобритания издъхнал в здравното заведение преди два дни при неизяснени обстоятелства. Той пристигнал в болницата с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и др. Бил приет в Спешното отделение, където са го прегледали и му включили система. След това лекарите го изписали.

 

Англичанинът обаче заявил, че не е добре, и поискал допълнителна медицинска помощ.  Той отново се опитал да влезе в Спешното отделение, но дежурните се обърнали към охраната и чужденецът бил изведен от болницата. Той продължавал да настоява да се върне, но на място пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която пази болницата.

 

Охранителните камери на входа са заснели как мъжете блъскат и удрят англичанина и не му позволяват да влезе в сградата. Сцените се разиграват пред очите на десетки свидетели пред здравното заведение. Накрая все пак англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни е починал от инфаркт.


От болницата заявиха пред NOVA, че е назначена вътрешна проверка. Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация. На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента. Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

 

Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати. Районната прокуратура в Пловдив също извършва проверка. От там обясниха, че е образувано досъдебно производство. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето. По информация на БНТ охранителите, участвали в инцидента,  са били арестувани.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени