Асеновград с поредно признание за развитие в три сфери

Община Асеновград получи 3 грамоти в Конкурса за добри практики 2021 година

Грамотите, които получи Община Асеновград в Конкурса за добри практики 2021 година
Грамотите, които получи Община Асеновград в Конкурса за добри практики 2021 година Източник: Община Асеновград
Община Асеновград получи грамота от Института по публична администрация (ИПА), съобщават от пресцентъра на местната администрация. В София се проведе официална церемония по награждаване на победителите в конкурс за добри практики през 2021 г.
 
Грамотите и статуетките на служителите на общинска администрация - Асеновград бяха връчени от изпълнителния директор на ИПА Павел Иванов. Община Асеновград получи 3 грамоти в Конкурса за добри практики 2021 г. - две в категория "Социална отговорност" и една в категория "Технологични решения за открито управление и административно обслужване".
 
В категорията "Социална отговорност" - По проект е разкрит "Дневен център за лица с увреждания и техните семейства, включително с тежки множествени увреждания", където  се предоставя и "заместващата грижа", която ще осигури възможност за лично време на лицето или семейството, полагащо грижи, ще създаде възможност на близките на лицата с увреждане да ползват отпуск, да отидат на почивка, лечение или предпочитана от тях дейност. Най-дългият престой може да бъде до 14 дни.
 
Категорията "Технологични решения за открито управление и административно обслужване" касае Онлайн порталът за сигнали на община Асеновград. Чрез портала се отчита изключително подобряване на комуникацията между администрация и граждани.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени