Асеновград се включва в световния ден на ходенето

Вижте кога

Асеновград се включва в световния  ден на ходенето
Асеновград се включва в световния ден на ходенето Източник: Община Асеновград

Асеновград се присъединява към националната спортна проява Световен ден на ходенето. Стартът на събитието ще бъде на 8 октомври (събота) 2022 г. от 9:30 часа на  разклона от Бачковския път към Асенова крепост, като всички участници трябва да стигнат до туристическия обект.

 

Всички желаещи могат да се включат, независимо от тяхната възраст, пол, физическа подготовка или за хора в неравностойно положение. Тази година събитието ще се проведе за 30-ти пореден път. Денят на ходенето е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР-2021-2024" на федерацията.

 

Това е спортно събитие от календара на Световната асоциация спорт за всички TAFICA. Събитието има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност – ходенето.

 

Община Асеновград подкрепя инициативата на Българската Асоциация Спорт за Всички и Министерството на младежта и спорта. В България Денят на интензивното ходене се провежда от 1993 г.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени