Асеновград ще отпразнува Международния ден на йога

Събитията са подготвени от два клуба по йога в града

Йога
Йога Източник: Община Асеновград

Асеновград ще отпразнува Международния ден на йога с две мероприятия в града. Празникът се отбелязва на 21-ви юни. В Градския парк, под сянката на красивите и освежаващи въздуха дървета, точно в 07:00 ч. тази сряда ще започне балансирана йога практика. Т.нар. асани (йога пози) ще загреят всички стави на участниците в инициативата.

 

Ще бъдат направени 12 цикъла от Слънчевия поздрав. Накрая упражненията ще завършат с дихателни практики, чрез които да се запази акумулираната жизнена енергия (прана). Слънчевият поздрав (Суря намаскар) се състои от три елемента – форма, енергия и ритъм. 12-те пози създават физическата матрица, в която се вплита формата на практиката.

 

Изпълняването на тези асани в балансирана, ритмична последователност отразява ритмите на вселената: 24-те часа на денонощието, 12-те зодиакални фази на годината и биоритмите на собственото ни тяло. Чрез практиката Слънчев поздрав умът се променя и трансформира. Подобрява се физическата жизненост и здраве. Тези, които имат постелки за йога, могат да си ги носят в Градския парк.

 

За останалите, които нямат, такива ще бъдат осигурени. Другото място, на което ще се проведе йога практика по повод празника, е сцената на обновения площад "Акад. Николай Хайтов". Датата и часът са същите – 21-ви юни, 07:00 ч. Участниците ще изпълняват с боси стъпала упражненията.

 

В деня на лятното слънцестоене, заедно и в синхрон, десетки любители на йога ще изпълнят 108 пъти Слънчевия поздрав. Всеки желаещ ще може да се включи, според физическите си възможности или времето, с което разполага. На място също ще има осигурени ограничен брой постелки. *Събитията са подготвени от два клуба по йога в града.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени