Атлантическият съвет иска авиобазата в Граф Игнатиево да се нарича "Димитър Списаревски"

Или България ще скъса с руското и съветското имперско наследство, или то ще ни отклони от нашия европейски път, пишат атлантиците

Призив на Атлантическия съвет
Призив на Атлантическия съвет Източник: АСБ

Атлантическият съвет на България още преди 7 години е предложил авиобазата в село Граф Игнатиево да се преименува "Димитър Списаревски" - на името на българския летец-герой. От съвета настояват всички български военни бази да носят имена на наши национални герои. Това се казва в призив на Атлантическия съвет до медиите и институциите. 

 

Вижте пълния текст на призива, за да разберете какво още предлагат от съвета:

Преди седем години Атлантическият съвет на България призова за именуване на българските военни бази на наши национални герои. Предложихме Трета авиационна база да носи името на героя на българската бойна авиация Димитър Списаревски. И до днес от страна на изпълнителната власт не е направено нищо, като авиобазата продължава да бъде погрешно и без правно основание наричана на името на българомразеца граф Николай Павлович Игнатиев. Като руски посланик в Цариград същият изиграва своята подла роля в убийството на Васил Левски. Граф Игнатиев винаги е работил за руските имперски интереси и против изграждането на силно и независимо българско национално освободително движение.

 

Защитата на националния суверенитет започва първо от символите. Затова настояваме и работим за премахването на всички символи и паметници на съветската окупация на България. Крайно време е и за преименуване на всички обекти, носещи имената на хора, които са работили за руския имперски интерес и в ущърб на България и нейната независимост. Защото погрешното и изкривено разбиране на историята е пътят на продължаването на руските зависимости.

 

Или България ще скъса с руското и съветското имперско наследство, или то ще ни отклони от нашия европейски път!

Още от "Пловдив"

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата в Пловдив

В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите "Копривщица" и "6-ти септември" 20-годишен младеж

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени