Близките на убития Митко от Цалапица ще протестират отново за справедливост

Възмущението им отново ескалира след като обвиненият за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания и разпитан

Близките на убития Митко от Цалапица ще протестират отново за справедливост
Близките на убития Митко от Цалапица ще протестират отново за справедливост Източник: Скрийншот видео кадър

Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов ще протестират отново днес, първо - пред сградата на пловдивската прокуратура, а след това и пред съдебната палата. Недоволството им ще предшества делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство.

 

Разпоредителното заседание е насрочено за 13.30 часа в Районния съд. За пореден път близките на убития младеж ще призовават за справедливи наказания за всички виновни за тежкото престъпление. Възмущението им отново ескалира след като обвиненият за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания и разпитан.

 

Според адвокат Димитър Колев, представлявал Бизюрев като служебен защитник, той е обяснил по време на разпита, че е ударил четири пъти в тялото Митко, но не е нанасял удари по главата. Освен това е оневинил близнаците Динкови, а това не се приема от близките на убития.

 

Припомняме, че делото срещу Валентин и Борислав беше отлагано два пъти, за да пристигне Рангел Бизюрев в България и да даде показания относно причастността им към престъплението.

 

Държавното обвинение смята, че те са помогнали на Рангел да зарови трупа и да се укрие. Делото срещу двамата се поема от днес от съдия Спасимир Здравчев, тъй като колегата му Боян Кюртов напусна системата.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени