Близо 2000 дръвчета нови дръвчета засадиха в Пловдив през 2021 година

Около 1300 от дръвчетата са собствено производство, а останалите са от дарения

Засадиха нови дръвчета в Пловдив
Засадиха нови дръвчета в Пловдив Източник: Община Пловдив
Десет нови чинара по крайбрежната алея на бул. "Марица-юг" и 5 ясена в зеленото пространство на ул. "Захари Стоянов" засади при поредната залесителна акция екип на "Градини и паркове" заедно с директора на общинското предприятие Веселин Козарев.
 
"За поредна година в Пловдив са засадени близо 2000 нови дървета. Около 1300 от тях са собствено производство. Останалите са от дарения благодарение усилията на общината и районните кметове да привлекат фирми и граждани като съмишленици  на идеята за по-зелен град", коментира Козарев.
 
Новозасадените дървета са предимно местни видове. Сред широколистните преобладават чинари, липи, явори, ясени, рустифини, а сред иглолистните – ели, борове, кипариси. В разсадника се отглеждат и различни видове декоративни дръвчета и храсти, които също виреят добре при специфичните пловдивски климатични условия.
 
По думите на директора експертите на предприятието съвместно с районните еколози още отсега планират къде и какви дървета да се засаждат напролет. Според Козарев от "Градини и паркове" разчитат и на експертизата на Съюза на ландшафтните архитекти.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени