Близо 30 000 туристи са посетили Асеновата крепост през активния сезон

Обектът се радва на изключителен интерес

Асеновата крепост
Асеновата крепост Източник: Община Асеновград

Aсеновата крепост – емблематичният за Асеновград туристически обект – е посрещнал близо 30 000 туристи само за активния сезон тази година (от юни до септември, включително). Историческата забележителност е разгледана от туристи от страната и чужбина.

 

Сред посетителите са не само семейства и приятели, но и много организирани ученически групи от София, Варна, градове от Северна България и т.н. Основно учениците, които са разгледали Асеновата крепост, са във възрастовата група от IV клас до VIII клас.

 

Обектът се стопанисва от Общинско предприятие (ОП) "Туризъм" към община Асеновград. Четирите месеца от активния туристически сезон тази година са донесли приход в размер на около 196 200 лв. През 2023 г., за същия период от време, финансовите постъпления от предоставяните от  историческата забележителност услуги, възлизат на малко над 113 700 лв.

 

Асеновата крепост вече работи със зимно работно време – от 09:00 ч. до 18:00 ч., без прекъсване и без почивен ден, включително на национални празници.

Още от "Пловдив"

Калин Стоянов за Демерджиев: Бездомното и неваксинирано кученце на Радев отново е философствал в ефир

Да не забравяме, че в резултат на некадърното управление на Демерджиев, живота си загубиха шестима достойни служители на МВР в повърхностната му битка с нелегалната миграция

Прочетете повече прочетете повече

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата в Пловдив

В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите "Копривщица" и "6-ти септември" 20-годишен младеж

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени