Борисов обяви Костадин Димитров за кандидат-кмет на ГЕРБ в Пловдив

Той е сегашният кмет на район "Тракия"

Бойко Борисов в Пловдив-4
Бойко Борисов в Пловдив-4 Източник: Видео скрийншот

Бойко Борисов е Пловдив - обяви кмета на район "Тракия" Костадин Димитров за кандидат - кмета на ГЕРБ.

 

В централата на ГЕРБ в града под тепетата Борисов съобщи името на настоящия кмет на "Тракия" като кандидат за кмет на община Пловдив от ГЕРБ, броени дни преди крайния срок за обявяване на кандидатите, който изтича на 26 септември според изискванията на ЦИК.

 

Кандидатът за кмет на ГЕРБ на Пловдив е Костадин Димитров, който е сегашният кмет на район "Тракия", обяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Гарантирам, че при едни добри резултати това, че участваме в сглобката, ще ни даде възможност максимум да оказваме влияние и да помагаме на град Пловдив, общината има нужда от дофинансиране, особено след ротацията", заяви Борисов и добави:

 

"Искам да изброя направеното в Пловдив от ГЕРБ. Да започна от училища, сгради, в Асеновград - пречиствателна станция. Нямахте и спортна зала пред нас. Има с какво да сравнявате. През последните 3 г. - нищо. Водният цикъл завърши с нашите проекти. Партиите, които се явяват сега и дават заявка за управление на държавата, сега искат да управляват Пловдив", каза пред актива на ГЕРБ Борисов.

 

"Има с какво да сравнявате - с последните три години. Ако искате в Пловдив да става това, каквото става в държавата, вие си решавате. За последните три години за Пловдив няма нищо. Не една, не две години, а цели три", подчерта още лидерът на ГЕРБ.

 

ГЕРБ представи кандидатите си за районни кметове за предстоящите местни избори, като уточни, че "бавно и плавно" в партията става смяната на поколенията.

 

Борисов допълни, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи кандидати на ПП-ДБ на балотаж, където те стигат до втори тур.

 

"Ще съобщя кандидата за кмет на София, когато си отида в столицата, не е редно да го съобщя в Пловдив", подчерта Борисов и добави: 


"От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", каза Бойко Борисов.

 

Припомняме, че в последните дни имената на кандидатите на ГЕРБ за София и Пловдив не бяха обявени публично, въпреки че лидерът на партията бе питан няколко пъти, но той отказваше да ги обяви, както това направи много по-рано с останалите по-големи градове в страната.

 

В неделя мистерията за номинацията в Пловдив бе разкрита, а с кндидатът за кмет бяха представени и кандидатите за районни кметове, както и листите на партията за общински съветници в Пловдив.

 

На днешната пресконференция присъстваха и доскорошният областен председател на ГЕРБ - Пловдив град Иван Тотев и сегашният Димитър Колев. Сред участниците бяха и други известни представители на местната структура в Пловдив, настоящи районни кметове, общински съветници, заместник-кметове, народни представители.

 

На място бе и независимият общински съветник Слави Георгиев, който е под номер 9 в листата на ГЕРБ от гражданска квота. Още с пристигането си Борисов се поздрави с Костадин Димитров и Иван Тотев.

 

Кой е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив?

 

Костадин ДИМИТРОВ е роден на 5 юни 1975 г. в Пловдив. Завършил е математика в ПУ "Паисий Хилендарски”. Работил е в частния сектор. Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуон-до ITF. Дългогодишен треньор и спортист.

Бил е шест месеца зам.-кмет на район "Централен”, а от ноември 2011 г. е кмет на "Тракия”. На местните избори през есента на 2019 година спечели трети мандат на първи тур. Семеен, с две деца.

 

Ето какво казва Димитров:

  • Радвам се, че съм допринесъл за прекрасните взаимоотношения между жителите на "Тракия" и съм помогнал да се случи магията на добросъседството
  • Насочихме усилията си тази година в микрорайон А7 – асфалтирахме улици, изградихме нови тротоари, паркинги и алеи пред блокове №№.96, 84,82
  • Направихме уникално игрище за баскетбол, футбол и хандбал до бл. 217, изгражда се нова детска градина до бл. 126
  • Фестивалите в парковете "Лаута" и "2019" се превръщат в традиция, създадохме инициативата "Пейка с послание" и вече са монтирани над 400 пейки с уникални текстове в района
  • Засадихме близо 500 дръвчета в парк "Кан Крум", а нова детска площадка с най-големия въжен тролей събира много малчугани
  • 2023-а е знакова за района и ще организираме поредица от събития под мотото "50 години "Тракия", започваме още в понеделник със среща с Христо Стоичков
  • Реката, тепетата, Пощата са само част от проблемите в Пловдив, които трябва да бъдат решени

Борисов пък описа Димитров така: "На пръв поглед един тих и мълчалив човекдостоен, който много добре работи".

 

"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви на свой ред кандидатът за кмет Костадин Димитров.

 

 

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени