Борисов в Пловдив: 567 лв. е вече токът при Радев, кораби потъват, трови се морето, легла няма в болниците (ВИДЕО)

Слави им попя хубаво, сега Ицо Хазарта, от чалгата ще минем на рап и след няколко месеца пак ще кажете, че няма пари, добави той

Бойко Борисов в Пловдив
Бойко Борисов в Пловдив Източник: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща със симпатизанти в Пловдив. С него е и кметът на Пловдив Здравко Димитров.  "Поводът за срещата е бъдещето на двата ни футболни стадииона. Ако преди 2 г. Борисов не бе взел отношение, стадионите щяха да са без промяна. Утре на сесия ще се предложи гласуване на разходи – 2 млн. лв. за "Ботев" за закупуване на седалки; 90 хил. лв. за тревно покритея; 294 хил. лв. за преработнване на проекта; за стадион Локомотив - 2, млн. и 350 хил. лв. Такива разходи до сега за двата отбора не са правени. Надявам се общинските съветници да ги гласуват, за да се завършат стадионите. Още веднъж благодарим за отношението към Пловдив на Борисов", каза кметът на Пловдив..

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че като премиер е гледал да даде целево необходимите средства, за да бъдат изградени стадионите в града. "Инвестициите ни са започвали от Пловдив, защото тук са и много от успехите ни. Искам да Ви поздравя, че за разлика от служебния кабинет бяхте мъдри и купихте строителни материали, когато бяха евтини. Сигурен съм, че не само нашите съветници ще подкрепят това. Искам да знаете, че взимайки пари от бюджета на общината, която има нужда от много други неща - детски градини, училища, зимното поддържане което е под риск - ние като партия ще подкрепим и поемам ангажимент като миналия път, когато влезем в управлението, от държавния бюджет да компенсираме тези разходи", обеща Борисов. 

 

"Точно преди седмица казах, че тока ще стигне 600 лева, а довечера борсата ще затвори за 567 лева. Гледате спокойно като потъват кораби и се трови морето. При тези цени на тока никой пита кой ще поеме цената", заяви бившият премиер и се възмути от действията на служебното правителство.

"Ако ние управлявахме днес и пътните строители протестираха щяхме да дадем ясен знак, че договорите ще трябва да се изпълняват в срок. Или шеметно да използват материалите, които имат или да фалират. 800 милиона сложихме в отделна сметка, само за да разплатят договорите. Взеха тези пари и казаха, че имат повече приходи", уточни Борисов и подчерта, че всичко за което протестират пътните строители е било гарантирано и парите са били осигурени.

 

"Виновни сме за кое, че кораба потъна. Да бяхме наслагали кранове и да чакаме корабите да дойдат. 30 дена стоят и го гледат как потъва. Какъв кораб е трябвало да купим, за да стои на пост, че някой е заспал и се е блъснал?", запита Борисов.

 

Експремиерът коментира и тежката криза с коронавируса, като само днес има 157 починали. "Вече легла няма в болниците, а всички останали държави са се ваксинирали вече. При нас беше обратното, в Европа нямаше публика, а при нас имаше", отчете Борисов.

 

800 млн. лв. заделихме за Хемус. Ако не ви бяхме дали парите за стадионите и тях щяха да ви вземат. Взеха парите и после Василев каза че има повече пари в бюджета, добави бившият министър-председател.

"Виновни сме за кораба, за цените, за газта. Той не е виновен за нищо, все едно 5 години не бил държавен глава. Къде са капаните? За ковида сме виновни, а се унищожават ваксини. В Новрегия по-прости ли са от нас, че трети път им даваме ваксини и са отворени вече", заяви Борисов и припомни, че в началото на пандемията не е имало дори маски и облекла за медиците.

 

Иван Тотев разкри, че представител на листата на ГЕРБ вчера са били привиквани в полицията, за да подписват, че няма да се занимават с избори. "Цялата структура се е мобилизирала, за да се защитят. Човекът не е подписал никакви документи, защото вече знаят от предходните избори", увери той.

 

Борисов отчете, че вчера се е изтеглил заем от 500 милиона лева, а само преди няколко седмици е бил актуализиран бюджета. "Ние затова се скарахме с всички, защото си събирахме парите от държавата и имаше пари за учители, за лекари, за стадиони. А сега с 30% по-малко плащат на лекарите в този мор. Слави им попя хубаво, сега Ицо Хазарта, от чалгата ще минем на рап и след няколко месеца пак ще кажете, че няма пари, защото държавата не дава. Нашата армия е без пари, защото лекарите са нашата армия. Средно по 80 души на ден умират от ковид, това са българи, вече и млади хора умират. Все едно няма нищо, водещите по централните телевизии се гушат, една лой тече", възмути се Бойко Борисов.

И продължи: "Гледам и интервюто на Спецов, продал си кухата фирма със заемите. Чак пък ме кани да му давам сигнали за пътя на копринката, точно пък на него. Един ден бяхме първи по смъртност в Европа и беше първа новина, а сега е един месец и все едно нищо. Даже брой на починалите като ги дават по таблиците ги дават предпоследни, все едно не са българи. Причината не е в здравеопазването, а във ваксинирането Кацаров и Радев".

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени