Борисов в Пловдив: Подкрепяме министрите в некоалицията, но няма да подкрепим проектозакона за службите (НА ЖИВО)

Начинът на комуникация им е грешен, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Пловдив
Бойко Борисов в Пловдив Източник: Скрийншот/Facebook

Подкрепяме министрите в некоалицията, но начинът на комуникация им е изключително грешен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловди като коментар за протеста на енергетиците.

 

"Ако бях премиер щях да ви отговоря на въпроса за енергетиците и протестите", обърна се той към журналистите

 

И добави: "Преди три години оставихме план за възстановяване, да има плавно, поетапно възстановяване и закриване. Сега не ни канят министърът и премиерът на среща. Бих казал на протестиращите да не влизат и да не блокират града. При добра комуникация може да се защитят много от техните права, просто трябва да се успокои арогантното поведение. Всеки се бори и иска да е добре. Когато се наговорят и се направят на много силни.... да, ние в некоалицията подкрепяме министрите, но начинът на комуникация им е изключително грешен, отсече той. Борисов е на посещение на реновирания стадион "Локомотив" в Пловдив.

 

"За три години кой е направил нещо в Пловдив като нас", попита той посрещналите го пловдивчани.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не смята, че службите трубва да се оглавяват от депутати от управляващото мнозинство. "Що се касае до службите - всичко свършихме, та сега стигнахме до службите. В момента ръководителите на тези служби се ползват с голямо доверие от партньорите и неслучайно шефът на ДАНС бе награден в САЩ с най-високата награда. Да говориш на ангро, че там има руски шпиони в ДАНС.... нека им извадят имената и да ги дадат на прокурор, защото това би било национално предателство. С действията си не са ми направили впечатление, че шефовете трябва да бъдат сменени".

 

"Представете си, че депутат от ПП стане шеф на ДАНС. Той винаги ще бъде обвиняван в политически поръчки и атаки срещу опоненти. Трябва да има баланс. Власт, власт възпира. Ето, сега и отчето ще го каже", аргументира се бившият премиер. И допълни: " Когато има служби, които не слушат нито мен, нито Радев, нито другите, тогава няма да има корупция. Ние много се разминаваме. Нека не ни провокират с внасяне на законите, няма да ги подкрепим. Ако искат други партии - да го подкрепят". 


Той се възмути, че от ПП-ДБ са били в най-осветената част на София, каквато е зоната около НДК и оттам са заявявали, че София е неосветена. "И това го правят хора, които спряха парите за уличното осветление, докато управляваха", подчерта Борисов. 

 

"Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента сме оставени сами", каза Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ. Според него те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент. 

 

"Те са свикнали да ни пратят нещо, нашите депутати работят по проектите, по законите, и после те излизат и казват, че са направили нещо. Последните три години българите все повече си направиха изводите кой какво прави и какво е направил", каза Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и промяната на ставката ДДС за ресторантьорите така: "Разговарях с Асен Василев и казах, че ние няма да подкрепим това за ДДС-то за ресторантьорите, които претърпяха много в ковид-истерията, посочи Борисов.

 

 

 

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени