Бой и крясъци на среща c Кристиян Вигенин в БСП-Пловдив

Срещата пропаднала

Кристиян Вигенин
Кристиян Вигенин Източник: Zonanews

Луд екшън се е разиграл снощи в централата на БСП-Пловдив, съобщава "Марица". Това се е случило по време на среща на зам.-председателя на БСП и на парламента Кристиан Вигенин с членовете на Инициативния комитет за промяна в БСП с председател Румен Василев. Според наши източници тя се е провеждала, без да бъде оповестена пред поддръжниците на сегашното ръководство на партийната организация под тепетата.

 

В началото взел думата Вигенин, който направил разбор на ситуацията в БСП, проблемите в четворната коалиция и 100-те дни на правителството. Докато говорел обаче, в залата изненадващо влезли непоканените на срещата съветници от левицата, начело с доц. Ангел Иванов и председателя на местната структура Димитрина Вакрилова, които по това време обсъждали бюджета на Пловдив в съседна стая.

 

След настаналия смут започнало блъскане и надвикване между представителите на двете крила в БСП-Пловдив.  Според присъствали на караницата всеки се опитвал да стигне до микрофона, а настоящият депутат Иван Петков-Бебето, го стискал и не го давал на никого. 

 

Иван Петков-Бебето
Иван Петков-Бебето Източник: Zonanews

Костадин Арнаудов от Инициативния комитет за промяна в БСП заподозрял някакви зависимости между националното и местното ръководство, щом от "Позитано" не искали да се ангажират с положението в пловдивската организация на БСП, която уж била контра на Корнелия Нинова.

 

От другата страна пък обвинявали Инициативният комитет, че не е регистриран според устава на партията и не може да организира такива тайни срещи, на които да се обсъжда подписка за отстраняване на легитимното градско ръководство.

 

По време на караницата било дадено предложение да се почете с едноминутно мълчание смъртта на Владимир Жириновски, но Вигенин, Петков и Василев категорично се противопоставили. В крайна сметка хората започнали да се разотиват, а срещата пропаднала.

 

 

 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени