Бойко Борисов: Българите гинат, защото Румен Радев и Кацаров експериментират (ВИДЕО)

Както потъна корабът, заседнал край Каварна, така потъна и илюзията, че Радев може да управлява, добави лидерът на ГЕРБ

Екатерина Йорданова, Бойко Борисов, Невяна Митева
Екатерина Йорданова, Бойко Борисов, Невяна Митева

Дойдох по Тракия. Едно време беше гордост, сега това е превърнато в едно опасно съоръжение. Месеци наред не е сменена нито една мантинела. На 2 октомври г-жа Христова - шефката на АПИ е казала, че заплатата й не зависи от министърката, а е по механизъм, приет по времето на ГЕРБ. Извинявам се, че съм Ви вдигнал заплатата, но поне сменете мантинелите. Това каза лидерът на ГЕРБ в началото на срещата си с Жени ГЕРБ в Пловдив. Заедно с Борисов в Пловдив са еврокомисарят Мария Габриел и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

 

У нас ежедневно има над 100 починали от COVID. Все едно това го няма, ваксинацията няма. В същото време Европа отвори. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират, добави Борисов.

 

"Ако някой в Европа каже нещо за правосъдна реформа, ще го цитираме от сутрин до вечер, но когато цяла Европа говори за ваксинации, защо тук мълчат? Както потъна корабът, заседнал край Каварна, така потъна и илюзията, че Радев може да управлява. 20 дни безхаберие! За това време можехме да го издърпаме с влекачи. При нас имаше тълпи от природозащитници, а сега ги няма вече 3 седмици. Мълчание! Нещо повече - Радев казва, че много адекватни мерки били предприети. Адекватните мерки са да се изсипе торта от кораба в морето", възмути се бившият премиер.
 
"Радев онзи ден каза една голяма глупост - продължи лидерът на ГЕРБ. Били заложени капани или бомби от предишното управление в енергетиката. 12 години, г-н кандидат-президент Радев, не 12 дни, имахме най-ниския ток и най-ниските горива и природен газ. Тогава се говореше много дори за поскъпване със стотинки, а сега не се говори. За 5 месеца токът от 70 лева стана 400 и аз мога да се обзаложа с кандидат-президента Радев, че ще стане до Коледа и 500", прогнозира още той.

 

И продължи: "Бюджетният дефицит ще отиде много на минус. Тук блазе му на следващото правителство. Залагат бомби за следващото правителство. Какъв ще бъде фискалният резерв за следващото правителство. 12 милиарда имахме фискален резерв и бюджетен излишък. Единственият въпрос беше за какво още трябва да дадем пари". 

 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени