Бойко Борисов в Пловдив: Искам оставката на кмета Здравко Димитров, отмиля ми! (НА ЖИВО)

Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде  проблем, заяви той

Пресконференция на Бойко Борисов в Пловдив
Пресконференция на Бойко Борисов в Пловдив Източник: Скрийншот/Facebook

Бойко Борисов пристигнаа за важна среща в Пловдив. Лидерът на ГЕРБ се среща със съпартийци в хотел "Империал". Очаква се Борисов да стегне партийните редици във връзка с предстоящите предсрочни избори и да се произнесе за драмата около Колежа.

 

Първата тема, по която говори лидерът на ГЕРБ, бе ситуацията със стадиона на "Ботев" в Пловдив. Той припомни, че с парите, които са осигурили "си създават ядове заради някакви".

 

"Нещо по-лошо - обвиняват партията в корупция. Какво общо имаме ние с това?!", попита емоционално Борисов.

 

Той упрекна градоначалника на Пловдив Здравко Димитров, че се е отнесъл безотговорно към ситуацията. "Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде  проблем", заяви той. Борисов допълни, че се е срещнал с фенклубовете и на "Ботев", и на "Локо" Пд. И двата фенклуба са поели ангажимент да изпратят свои хора, които да наблюдават и съгласуват съответно плащанията", каза Борисов.

 

"Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Защото ние не го правим стадион на ГЕРБ. И ще го направим - със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили", добави бившият премиер.

 

"И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си - или с болнични, или в отпуска. И  всеки път - едно и също: "Още пари. Още пари". Осигуряваме. Но става още по-лошо", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Ако не си подаде оставката, направете отстраняването му през Общинския съвет. Заради  подобни хора търпим негативи, има ли проблем те са болни или в отпуска… Не искам това повече да се лепи това на вас. А и като ми казаха, че си е платил членския внос до октомври ми отмиля…Знаел, че няма да е кмет повече?! Ми да си ги изтегли тези 100 лв и да си ги вземе", подчерта Борисов. 

Излязох лош кадровик. Да си подават оставките, а зам.-кметът Райчев трябва незабавно да си ходи. Ако не си подадат оставките сега, по начина, по който работят, ще си ги подадат след време. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол, да плащат само качествено изработеното и тази тема днес нямаше да стои", възмути се Борисов.

 

"Отношението към него (кмета Здравко Димитров, бел. ред.) е такова, че трябва да се дръпне и в оставащата една година да се строи. Ние нямаме инструмент да махнем кмет, ако не го направи през общинския съвет го направете. Не правя сметка за местните избори, има време за кандидатури. Целта е да се контролира и да се строи качествено, сега общинския съвет става най - важния орган", добави той. 

"Забранителен списък на границата между две държави, членки на НАТО, едната член на ЕС, другата кандидат-член на ЕС - това е провал на външната политика на правителството на Кирил Петков, заяви Борисов в коментар на днешното напрежение на границата с РСМ.

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени