Бойко Борисов оттегля Зико от втори мандат за кмет на Пловдив, фаворит е районният на "Тракия" Костадин Димитров

Зико направи много, но темпото трябва да се вдига, каза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Пловдив
Бойко Борисов в Пловдив Източник: Скрийншот/Facebook

Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина, обяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна в градаза среща с партийната организация, феновете на ФК "Ботев" и изпълнителя на строителството на стадиона.

 

Той не посочи конкретна причина защо няма да номинира сегашния градоначалник Здравко Димитров, но коментира,  че "умората и изхабяването си казват думата" и допълни, че това решение не е лоша политическа оценка за кмета на Пловдив, с когото вече е разговарял по темата избори.

 

"Той знае, направи много и толкоз. Моята политическа оценка е, че той работи много и емного добър човек, но темпото трябва да нараствана, а не да се успокоява", каза Борисив, споменавайки и здравословните проблеми на Димитров и няколкото операции, през които премина.

 

На въпрос дали с това решение цели да успокои партията в града, в която покрай пробива за водната палата противоречията с кмета ескалираха драстично, Борисов отговори, че партията  си е много стегната и това, че внея има различни мнения не е проблем.

 

Попитан кой се очертава като кандидат на ГЕРБ за кмет на предстоящите местни избори, Бойко Боисов не даде категоричен отговор, но посочи, че  "много харасва" районния кмет на "Тракия" Костадин Димитров, който, по думите му, се радва и на широка подкрепа от гражданите.

 

Местният лидер на партията и бивш кмет Иван Тотев не пожела да даде повече конкретика за бъдещите номинации за кмет с думите "мисля, че беше прекалено ясен даже началникът".

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени