Бойко Борисов: Радев говори много злобно, явно е разтревожен, че Нидерландия ни пусна в Шенген (ВИДЕО)

Ако не бяхме сменили основния закон по този начин, както Радев го нарече "изнасилване", а то беше "изискване" – нидерландският парламент нямаше да вземе това решение, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

По пътя говорихме с Христо Иванов и Кирил Петков за решението на Нидерландия да ни подкрепи за Шенген. Радев говори много злобно сутринта. Ние се търпим заради това тук, което е осигурено в бюджета. Защото има бюджет, макар и не консервативен както исках, но много от нещата, които сме обещавали всички ги има. И ако се подобри събираемостта, той ще бъде напълно изпълним. Може би това "зловонно" решение, че Холандия ни пусна, е разтревожило Радев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, където отиде да посети реновирания стадион "Христо Ботев".

 

Но пък се радвам, че Радев е осъзнал колко е важно да подпише таксите за газа, Орбан това чакаше и днес и Унгария се надявам ще ни подкрепи. Това са важните решения, каза Борисов. Две години и половина една лъжица асфалт не са ви сипали тук, посочи той. "Въпреки че не се обичаме и харесваме в тази сглобка, променихме Конституцията, променихме съдебната система. Ако не бяхме сменили основния закон по този начин, както Радев го нарече "изнасилване", а то беше "изискване" – нидерландският парламент нямаше да вземе това решение. Бъдете сигурни", посочи той. Той отбеляза, че Нидерландия е изпълнила ангажимента си.

 

"Там партиите, които подкрепят сглобката, дадоха огромен шанс на България. Следобед имаме разговор с австрийците", допълни Борисов. За да убедим и Австрия да ни приеме в Шенген Борисов отбеляза, че трябва да направим "много крачки". "Вчера подписаха и пакта за миграция. Следобед имаме такива разговори. Мисля, че ще се поздравим с краен успех. Трябва да бъдем много аргументирани", обясни Борисов. Съгласуваме действията си с Кирил Петков, както и Габриел и Денков. ДПС помага с Кючук в либералната партия. Колкото и да изглежда некрасиво отстрани, тази колиция работи, заяви категорично той. Стига опорки, стига глупости, искам да честитя на феновете на Ботев-Пловдив стадиона, добави Бойко Борисов.

 

Поетите обещания ще ги има по бюджета, осигурени са от нас, посочи той, като отхвърли въпрос за сезирането на Конституцонния съд от президента Радев относно промените в основния закон. Все пак той заяви, че ако Радев е правил колкото тях, държавата щеше да е много напред. Борисов спомена и за парите, които са осигурени за идната година за храмове и стадиони. Некоалицията за Пловдив осигури 146 млн. лева, отсече Борисов. Вчера взехме решение необратимо и София да има детска болница. Много напред по Еврозоната сме, много напред по общините, каза още Борисов. Много крачки трябва да се направят и с Австрия. Ще се поздравим с краен успех, но трябва да бъдем много аргументирани. Ако бяхме запазили нулевата миграция по границата, сега щяхме да се поздравим, подчерта Борисов.

 

Дошъл съм да видя феновете на Ботев, а не да коментирам Радев. Дошъл съм да се нарадвам на стадиона. Решили сме да изпълним с Асен Василев и това - ако някой отбор сложи, например, 50 млн. и държавата да сложи още 50 млн., за да имат и те нови съоръжения, каза лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени