Бойко Борисов: Радев спокойно може да бъде наречен "българоубиец" (НА ЖИВО)

Човек трябва да използва много силни епитети за Радев и неговата шайка, възмути се Борисов

Бойко Борисов в Перущица
Бойко Борисов в Перущица

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на поредна обиколка - този път в Перущица. "Критикуваха ме, че давам пари от джипката, но ето го този площад, който е ремонтиран само за 6 месеца и вече е открит", каза Борисов при огледа на новоткрития площад в общинския център.

 

Имаме 3 изключително тъжни новини. Човек трябва да използва много силни епитети за Радев и неговата шайка. Вчера и днес 400 българи си загубиха живота заради надменността, лукавостта, измамността, прерастнали в нерешителност, паника и ужас на Радев и неговата шайка. На идване насам говорихме с Балтов и Кантарджиев дали изобщо може да се помогне на българите. Дали има спасение за българите, освен милостта на Господ. Нямаме легла, няма медикаменти, няма план, няма НОЩ, изчегъртаха проф. Кантарджиев. Проф. Балтов го отстраниха след операция - пациентът му се събужда и търси къде му е лекаря - той изчегъртан. Това причини президентът Радев на българите. Спокойно може да бъде наречен българоубиец, заключи лидерът на ГЕРБ.

 

Следващото е цената на газа. Тези 33 % намаление цената на газа, което го тиражират. Преди време говорехте, че ще се вдигне с толкова, а сега говорите, че няма да се вдигне. Уж свалили цената на газа, само за да излязат с добра новина. Вдигнаха цената с 40 лева, а вчера я намалили с един лев, ако изобщо са го намалили. Тези хора нямат мярка. Всичките разчети са им до 14-ти. Това е изключително тежка новина за индустрията. Това е не само измама, това е фарс, възмути се бившият премиер.

 

Третата изкл. лоша новина, отново свързана с измамници. Двамата бивши министри обясняваха как Спецов събрал с 2 млрд. лева повече. А какво правят всъщност? Оказва се, че те подготвят нов половин милиард заем да вземат. За 1 месец тези хора направиха 1,5 млрд. лева дълг. Питам - къде са тези пари? Актуализация за култура - нула, за спорта - нула, за екологията - нула, в армията - нула пари, в МВР - нула лева, в селското стопанство - нула лева, в образованието - нула лева. А близо два милиарда заем е взет. Къде е прозрачното, кой го обясни всичко това!

С темпа на крадене, който имат, след като не им стигна 1,8 млрд. на месец, който крада, за една година ще открадат 21,6 млрд. лева.

Аз не знам с какво Кацаров държи Радев - колко пари трябва да му е дал? Как може да държи още на поста му този провален човек? Кой лъжете? Излезте като мъже, кажете, че се извинявате, майната им на изборите и да спасим народа. Умират при нас толкова хора, колкото в 23-милионна Румъния.

 

Разпратили от ЦИК машини, за да се показва на хората как да гласуват, добави Борисов. На нас ни дали машина, на която има записан до 20-ти нимер. Ние сме 32 номер и как да обясняваме на нашите хора как да гласуват за нас? Ние не сме против машинния вот, подкрепяме го 100%, но считаме, че пипате машините и софтиера. Затова искаме да се броят квитанциите. Кое е недемократичното в това, та Мая вчера изпадна в истерия? Машината не се пипа, само искаме да ревизираме резултата, както е в едно счетоводство. Виете сега като ранени чакали, защото на предните избори излъгахте. Броихте 3% 4 дни. Сега и ИТН се усетиха, че други ще получат наградата и са интересни, и затова не виждат нищо лошо в броенето. Румен Радев и той на консултациите с партиите каза, че е редно да се преброят разписките след гласуването на машините.

 

На фона на днешния ден - на цените на газта, на чудовищните цени на тока, на фона на новите дългове, които трупат с милиарди, на човешките жертви, да говорим за ЦИК... Защо теглите заеми, като имате много голяма събираемост. Продължават да твърдят измислици. 1,8 млрд. този месец са похарчени непрозрачно. Нали щяхте да променяте нещата, ако ние сме грешни? Хайде, променете ги! Щете-не щете накрая ще стигнете до затваряне. Щях да се върна за две седмици, да ви оправя държавата и после да си отида на Банкя, коментира Борисов.

Преди една година беше британският вариант - също толкова тежък. След него дойде бразилският. След това индийският... Те мутират, само че ние се справяхме. За да могат да откраднат и пари от тестовете, говорят, че ще пуснат другата седмица децата на училище във вторник-сряда. Само че след това са изборите и трябва да ги спрат пак. Защо ги пускате за няколко дни? Единствената адекватна мярка е незабавна оставка на Кацаров и Радев, категорично заяви бившият министър-председател.

И продължи: "Той не може да бъде обединител на нацията. Виждали ли сте сертификата на Радев. Къде и кога се е ваксинирал? Има ли друг лидер по света, който да не се е ваксинирал? Мая Манолова затова е притеснена, защото Радев си отива. Умориха народа, направиха дълга чудовищен. Това ли е промяната, това ли иска тоя народ? Какво значение има резултатът от изборите при 400 починали? Бизнесът замина. Няма никакви мерки за него. Локдаун означава веднага да започне плащания за бизнеса и хората. Теглят заеми и ни не разбираме за какво. Ако са ги изтеглили за нещо, нека да кажат за какво? Това е политически въпрос? Ако са събрали повече, защо теглят заем? Какъв обединител може да е Радев? На кого? Не му било до мен, да ми отговаря? Само че на мен ми е до него, защото умори народа".

 

 

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени