Бойко Борисов в Пловдив: С вота на 2 октомври народът ще реши кой да се пенсионира (ВИДЕО)

Абе, как ще се пенсионира лидер на партия, строила 10 години, как ще се пенсионира, когато в страната върлува една шайка?, заяви Спас Гърневски

Бойко Борисов на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в Пловдив
Бойко Борисов на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в Пловдив Източник: Скрийншот/Facebook

Не знам дали има друга партия, която да има 10 жени водачи на листи, заяви на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Ако продължим и на 3 октомври да си говорим за "ние и те" - нищо добро не ни очаква. Прав е Румен Христов, че нашите опоненти искат да се случи с ГЕРБ това, което се случи със СДС - партията, която ни изведе от комунизма. Ние сме хора с памет - народ, който няма памет, партия, която няма памет, не я чака нищо добро. Те ни измъкнаха от кризата на комунизма, но им направиха интригата, пенсионираха им лидера, разцепиха я на няколко партии и добре, че дойде ГЕРБ. Ние заедно с колегите от СДС ще продължим и занапред. Защото ние имаме памет, заяви Борисов. 

 

Съединението прави силата. Да, те направиха със Севда това, пред децата, пред семейството й, те заслужават Спасе това, за което споменаваш. Само, че правилно ли е това? Не. Затова не искам да проявявате реваншизъм, отговори той на изказването на Спас Гърневски, че изборът е "Няма вече накъде - или ние, или те". 

 

Хубавото е, че сегашното служебно правителство не играе така явно, както предишните играха за нашите опоненти, добави той. Защо е важно да имаме правителство след тези избори, риторично попита Борисов. "Имаме няколко въпроси, които трябва да решим. В три области има обявено бедствено положение заради нелегалните мигранти. При нас миграцията беше нула - и затова Европа ни даде 320 млн. лева за решаване на въпроса с миграцията. С нашите приятели в Гърция сторихме интерконектора, за да може нашите съюзници да ползват най-добрата газопреносна система на Балканите. Втората тема, която носи само песимизъм - това са парите на държавата - няма ги. Лъжеха, че сме крали по 8 млрд. лева на година. За две години трябва 16 млрд. да има на плюс в хазната, а те са 15 млрд. надолу. Нито един въпрос, нито една телевизия не попита за парапета, въпрос да зададат - "Абе, приличат на вас - вие ли сте?". Нито един въпрос за "Джемкорп", възмути се Бойко Борисов.

 

Казват, че оставили пари в бюджета - защо теглите тогава пари при тези огромни лихви, допълни той. Тук е темата за нашия приоритет - еврозоната. Хърватите в еврозоната, два пъти по-евтини пари взеха. Вижте как е в Норвегия, в други държави - парите от нефт и газ се пазят за идните поколения. А ние какво правим - завещаваме заради Асен Василев кредити и заеми на бъдещите поколения. Кой българин прави така? Нашият манталитет е да оставиш нещо на децата - нива, имот. Това е здрава, семейна ценност, отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

 

Без заем вече не можем - международните пазари и българските пазари отиват вече на над 4 %, даже 7 %  лихва. Когато Горанов или Ананиев бяха министри, ни даваха без лихва - да им държим парите. А взетите заеми от тези ще ни доведат 1 млрд. лв. лихви. Това са парите за околовръстното на Пловдив. Обещали сме на Пловдив околовръстно и ще го направим. Обещал съм ви и два стадиона - стане ли и тук стадиона и тук ще има суперкупа. 

 

В енергетиката ще се справим, ако управляваме - видях, че президентът Алиев е тук, ще се разберем с азербайджанците. Но с парите, с бюджета ще е трудно - много заеми взеха. 

 

Ние не признаваме референдумите (организираните псевдореферендуми от Русия в Украйна, бел. ред.) - могат да предизвикат големи проблеми. А войната върви все по-тежко, санкциите стават все по-жестоки и напрежението расте. За да спре войната трябва да се помага на Украйна с всичко каквото може, заяви Борисов.

 

Много ми се иска след 2 октомври всички да помъдреят. Народът ще ни подреди по някакъв начин. С този вот народът ще каже кой да се пенсионира, кой да се чегърта. Аз съм правил два пъти много тежки коалиции - знаете с Реформаторския блок и с Обединени патриоти. Аз не знам по Европа лидерите на партиите да не са ангажирани с управлението. Най-лесният начин е да кажем - ето експерти. Само че утре на партията утре не й е изгодно и хайде пак на избори. Но както решат другите, ние сме готови да работим така, че страната да е стабилна, увери бившият министър-председател.

 

Закриване на кампанията на ГЕРБ-СДС
Закриване на кампанията на ГЕРБ-СДС Източник: Скрийншот/Facebook

Преди Борисов на сцената говори градският лидер на ГЕРБ в Пловдив и бивш кмет на града Иван Тотев:
"Предстои ни важен край на кампанията. Това, което беше за нас, може би никой не е вярвал, че думата "криза", ще бъде най-използваната в България. Смятам, че ние имаме невероятна възможност така, че след неделя да променим пътя на България". Той покани на сцената да излязат водачите на листите на партията.

 

"Насреща имаме един много изнервен противник, може да се очаква всичко. Умолявам всички колеги, които ще работите в неделя, да се пазят от провокации на тези некоректни наши конкуренти", допълни Тотев.

 

"Толкова капацитет, колкото е тук до мен и като партия, едва ли друга партия има. БСП пожелаха да си закрият кампанията на фонтаните, за да не може да се каже колко техни хора има там. Получихме информация, че Корнелия Нинова е закъсала и няма да дойде в Пловдив", отчете кметът на Пловдив Здравко Димитров.

 

Той се оплака, че местната власт е била тотално неглижирана и забравена от правителството на "Промянята". "Тези хора са реваншисти, с удоволствие спряха всичко, каквото можеше да се спре направено от ГЕРБ", отчете Димитров.

 

В емоционална реч бившият син кмет на града Спас Гърневски коментира престъпните действия на "Промяната" и призова за бдителност и активност на изборите.

 

"Тези хора отново размахват опорни точки и с нечестивитите си пръсти отново искат да се докопат до властта", отчете Спас Гърневски. Той се подигра на политическите си опоненти Кирил Петков и Асен Василев и отново отчете високата инфлация. 

 

"Бойко Рашков беше укрил от декларацията си над 1 млн. лв.", коментира още той, припомняйки закона за корупцията, приет от ГЕРБ през 2018 г.

 

"Абе, как ще се пенсионира лидер на партия, строила 10 години, как ще се пенсионира, когато в страната върлува една шайка?", емоционално завърши изказването си Спас Гърневски. 

 

Той отбеляза и, че на Борисов са нужни още два мандата, за да завърши всичко, и се пошегува с него, че след това може да се оттегли за два мандата в президентската хасиенда, за да си почине.

 

"Изборът е между Европа и Евразия", изтъкна Гърневски. "Няма вече накъде - или ние, или те! Изборът е наш! Победа!", завърши Спас Гърневски.

 

"Издържахме арестите, издържахме хулите, издържахме чегъртането. И днес съм сигурна, че сме по-силни отвсякога и ще им покажем какво значи обединението на силата на народа и ГЕРБ", отбеляза Десислава Атанасова, наречена от Гърневски "Желязната лейди".

 

"Кирил Петков безсрамно излъга за българското си гражданство. Ние видяхме, че България не му е родина, защото никой не постъпва така с народа и Родината си. Асен Василев е лъжец номер 2, дори партньорите му казаха, че ги е ограбил, започнал е да продава фирми на малоимотни граждани. Една усмихната госпожа, товареше бежанците на вагони и съсипа "Български пощи". Тези и още много други анимационни герои, ни управляваха доста дълго време. Няма как да не отбележа и завръщането на онзи джедай Бойко Рашков. Той репресираше месеци наред всички, които подкрепяха ГЕРБ", допълни Атанасова.

 

"Аз не съм доволен от тази кампания. Като кандидат, като политик считам, че направих всичко както трябва. Но гражданинът беше забравен. От едната страна имате професионалисти, от другата крясъци и страница и половина опорни точки. Затова като гражданин съм недоволен", получи думата Томислав Дончев.

 

Делян Добрев благодари на хората, дошли тази вечер в залата и в Пловдив изобщо. Той отчете, че кампанията е била хубава и силна и е успяла да разобличи "Промяната". Добрев си пожела висока избирателна активност и "Промяната" да стане четвърта политическа сила. "Готови сме да им купим еднопосочни билети за там, откъдето дойдоха", каза той.

 

Румен Христов на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС
Румен Христов на закриването на кампанията на ГЕРБ-СДС Източник: Скрийншот/Facebook

Председателят на СДС Румен Христов определи Бойко Борисов на локомотив, който дърпа напред листите с кандидати. Христов добави, че десницата никога не е създавала кризи, тя е решавала кризите. Когато сме заедно ще успеем. На добър път и победа, завърши лидерът на СДС. 

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени