Бойко Борисов за украсата на София: Ще ходите като медузи и костенурки... няма еленчета и Дядо Мраз (ВИДЕО)

Бойко Борисов е в Раковски, където откриха нова детска градина

Бойко Борисов в Раковски
Бойко Борисов в Раковски Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства в град Раковски на откриване на новопостроена детска градина. "Нямам неизпълнено обещание. И за да знаят хората, които са тук, освен геостратегическата тежка криза в света, общините са най-важното нещо. Затова всички общини получават на базата на програма средства. Това съм успял да договоря с нашите партньори, с Асен Василев", каза още Борисов.

 

"Стягайте се, работете", призова той. "Помните ли колко пъти ви казвах, че цените на магистралите ще станат тройни. И това се случи, след като 3 години нищо не се направи. А вие се занимавахте с чували, разбира се, че няма никакви чували", обърна се Борисов към журналистите. И добави: "Това, което коментирате вие, че не ми струва усилия и пр., но австрийците на прост език ви казват, че трябва да си се върне Борисов. Дойдоха аматьори-министри и сега напират мигранти".

 

"Но аз като ви казвах нулева миграция и бюджетен излишък, вие ми казвахте: Давай давай...Сега има мигранти и инфлация. Нямаме сега полезен ход, ако не се стегнем да работим - дипломация, закони, граница. Да върнем времето преди Промяната, когато беше при мен", отсече Борисов.

 

"Ако сте в София, ще ходите като медузи, костенурки. Там еленчета и Дядо Мраз няма, има еднорози", заяви той по повод коледната украса в столицата.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и Бюджет 2024, както и информацията от понеделник, че политическите формации, подкрепящи правителството, са се договорили в Бюджета да бъдат отпуснати допълнителни 60 млн. лв. за сектора "Култура".

 

"Не можем да допуснем да се бутат нашите културни дейци с полицията - грозна работа. Затова ние направихме някои други отстъпки, от ГЕРБ, в бюджета, за да се получи това, което в удовлетворява партиите, които ще гласуват за бюджета", каза той. "Утре с колегите - с Кирил Петков и с Йордан Цонев, ще кажем още няколко неща, за които сме се договорили", допълни той.

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени