Бойко Борисов: Всичко поскъпва в пъти - това е "почтеността" и "продължаване на промяната " на Радев и правителството (НА ЖИВО)

Спират се всички проекти, допълни Борисов

Срещата в Пловдив
Срещата в Пловдив

Лидерът на ПП ГЕРБ е в Пловдив. Той участва в среща с активистите на партията от Пловдив и региона. Срещата беше открита от бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, който направи сравнение между построеното по време на управлението на правителствата на ГЕРБ и сегашното служебно правителство. След него настоящият кмет на община Пловдив Здравко Димитров описа кои проекти са започнати от правителството на ГЕРБ и сега вече са спрени от правителството.

 

"Построихме с обединени усилия воден цикъл, детска педиатрична клиника, театъра, площада, Базиликата, зала Колодрума", изброи кметът Димитров. 

 

"Разчитаме на финансиране при следващо правителство на ГЕРБ за Околовръстния път, имаме нужда от нов плувен комплекс. Когато ние не сме на власт спират всички проекти - спряха магистралите, спряха Околовръстното. Което е направено, то е наше, направено е от нас. Няма защо да се срамуваме и да не казваме какво сме направили", допълни кметът на Пловдив. 

 

"Аз благодаря на медиите, които са дошли. Целта ни е да сме в управлението, защото тогава се случват нещата. Къде щяхте да правите европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме построили Колодрума? Ами училища, ами театри - над половин милиард са влезли само в Пловдив. А сега това правителство е отделило за всички общини 100 млн.", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"В момента АМ "Тракия" е убийствена магистрала. Там на 2-3 км няма мантинели. Ами ако, да не сме лоши пророци, ако стане катастрофа пак и навлезе камион в насрещното", възмути се Бойко Борисов. 

 

Той отново припомни всичко, което е направено. И попита риторично: "С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с онова, което сме направили. Няма град, в който да не се е направило".

 

Вие не сте почтени, обърна се той към Радев и служебното правителство. Ако бяхте почтени щяхте да направи бюджет за следващата година, а не да актуализирате нашия бюджет. Почтеност - много хубава дума. Но, ако не гласуваш за Радев не си почтен? Или ако не си в неговия инициативен комитет - не си от "цвета на нацията"? Кой може да си позволи да определя кой е почтен и кой е от "цвета на нацията"?", добави лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов подчерта, че тук е земеделски район и МЗ спира проекти за близо 400 млн. лева. Причините са недоразумения с ЕК и нуждата от прецизиране. "Да ти спрат 400 млн. означава, че си най-малкото некадърник. По време на нашето управление нямаме спряна нито една програма. Дойде ли Румен Радев и социалистите - една по една падат", коментира бившият премиер. 

 

"Туризма - Пловдив е град-мечта за всеки турист. Каквото искаш можеш да намериш в Пловдив - археология, красоти, театри, концерти. Приказен град е Пловдив", допълни Борисов.

 

"Министерството на туризма спира мярката, по която на туроператорите 3,5 евро за всяка заета седалка. Причините са публикуваните вече в промените на държавния бюджет правила. Превод на пловдивски означава - лобистки текстове в актуализацията блокираха втора мярка. Понеже говорихме за почтеност - кои партии управляваха и приеха тази актуализация. До Нова година няма да видят една стотинка туроператорите. Ние подкрепяме туроператорите, но тези,които управляват с атолкова некадърни, че са приети лобистки текстове. А тези, които са предложили, узаконили това са "почтени". Айде бе!", отново възмутено коментира лидерът на ГЕРБ.

 

"Увеличение на тока - 300 %. Аз също искам да продължим промяната. За да продължим промяната, от която ние не искаме да сме част, искаме да продължим градежа на градовете, селата, до най-малките населени места. Цените на тока изпуснаха в полза на разни бизнесмени. 300 %! Ще играят футболистите на обед, няма да може да играете на осветление. Заради некадърността на Стойчо Кацаров и Румен Радев", допълни Борисов.

"Желязото е поскъпнало с 200 %. Зико, как ще строите стадионите? Сега понеже двойно скочи желязото и не плащат на строителните фирми, те започнаха да си продават желязото. И Хасково ще забрави за околовръстно, и Кърджали също. Радев уби Севера, Северозапада", подробно описа Борисов катастрофата, в която правителството на Радев вкара България. 

 

"Газта - 160 %. Всичко скача. Това е промяната. Спиране на абсолютно всичко. Почтено ли е, когато говориш за намаляване на администрацията, да увеличаваш бордовете? Чантаджиите!", допълни Борисов.

 

"Продължаваме с "промяната" - дървеният материал е 100 % нагоре. Тези, които правят палети, които работят с дървен материал - те как ще са конкурентоспособни. Храните ги виждате сами как скачат всеки ден", заяви още той.

"Продължаваме със здравето - вчера починаха 138, днес 58 човека. Не знам дали гледате статистиките в другите държави - 5,6, 10 пъти повече заболели има и в пъти по-малко починали. Защото всички тези държави минаха 70 % ваксинирани. Тези провалиха ваксинационния план. И при тези цифри ще започнат да затварят. И най-накрая се обадиха работодателските организации - да ни компенсират увеличението", добави лидерът на ГЕРБ. 

 

"Къде Ви е плана за възстановяване - хърватите взеха 6 млрд. евро. И това се нарича "Да продължи тази промяна", и това се нарича "почтеност", изумено попита той.

 

"Сега най-успешните министри ги няма. Тези, които са на тяхното място имат черен печат от КФН, когато са били прокуристи", разкри Борисов факти за новия финансов министър. Борисов припомни виц за Тито. "Тито като кара колата си, дава десен мигач, но завива наляво", каза той. Това е, с леви-десни политики като ги объркаш - Югославия стигна дотам да се разпадне, добави Борисов. 

"Ние не може да спираме Северна Македония и Албания от ЕС и да обричаме поколения млади македонци и албанци на липса на европейска перспектива. Радев ги лъже. Ние имаме изгода нашите съседи да се членове на ЕС и да спазват европейските правила. И те трябва да направят компромиси, сега е времето за отговорна политика към нашите съседи. Когато беше гръцката криза се справихме най-добре от всички. Когато беше миграционната криза се справихме най-добре - с европейски пари", разкри Борисов. 

Севда ми чете една статия днес в "24 часа" по тези теми, докато карах "Шкодилака". Казвам "Шкодилака", защото една пловдивска журналистка ми обърна внимание, че "Шкодичка" е нещо много малко. Трябвало да казваме "Шкода" и ние затова я кръстихме "Шкодилак", пошегува се лидерът на ГЕРБ. 

Докато управлявахме ние, имаше ли значение кой е президент. Всички идваха при мен. Президентът има значение с този инструмент "служебно правителство", с който той да си управлява. В парламентарна република имат значение партиите. Оголиха всички сектори. Помните ли - преди година-две имаше искания за увеличаване на заплатите - от полицаи, от всички сектори. Сега няма. Знаете ли защо? Защото знаят, че няма пари, няма кой да ги даде. Ние трябва да бъдем почтени към хората - това, което обещаем го изпълняваме. Затова внимавайте какво може да обещавате, посъветва актива на ГЕРБ в Пловдив Борисов.

Най-притеснителното за Радев и другите е, че вече няколко социологически агенции дават победа на ГЕРБ с голяма разлика. Затова сега готвят да направят измами с флашките. Ако ние бяхме направили такива идиотщини, вие щяхте да правите разследвания - журналистически, криминалистически. Сега нямате интерес да правите разследвания. 

Елен Герджиков напусна Общинския съвет по мое искане, защото не се справя, разкри Борисов. В София са влезли няколко милиарда по мое време - детски градини, булеварди, ремонти, метро и какво ли не. Не можем повече да търпим заради човешки грешки или неактивност, при положение, че ние направихме толкова много, а другите нищо. Мълчат и ме нервират. Оставя общински съветници да си правят ПР на гърба на ГЕРБ. Чух, че Кирил Петков казал, че щели да правят детски градини. В София са направени над 140 детски градини, добави той.

Не може при толкова направени неща и нищо от другите, ние да не говорим и да доказваме защо сме по-добри. Председател на Общинския съвет - сладка работа, три мандата. И си мълчи. Мълчат си - ако не съм аз и още няколко души, никой друг не говори, възмути се Борисов. 

И аз харесвам Митко Николов, Бургас също стана много хубав. Всички се пазят - толкова пари се наливат в медиите за компромати, че в момента, в който само споменеш първото име и се започва. И в същото време без нито един журналистически въпрос към другите: "Какво толкова променихте?". 

 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени