БСП в тотален разпад преди изборите - 5 съветници и 109 редови членове от Пловдив напуснаха бившата компартия

На практика БСП в Пловдив остава без представителство в местния парламент на Пловдив

Българска социалистическа партия (БСП)
Българска социалистическа партия (БСП) Източник: БСП-Пловдив

Общинските съветници от групата "Автентична лява левица" в Пловдив Николай Радев, Тодор Стоилов, доц. Ангел Иванов, Йордан Василев и Добромира Тошева обявиха, че прекратяват членството си БСП. Причината за това били скандалните решения на 50-ия конгрес, където бяха изключени 14 социалисти начело с Кирил Добрев, а 200 делегати напуснаха форума. Досегашната червена група разполага със 7 мандата в местния парламент на Пловдив, съобщи на брифинг председателят на групата на социалистите в съвета Николай Радев.

 

Другите двама общински съветници ги подкрепиха. Това са д-р Атанас Баташки, син на шефа на МВР болницата проф. Илия Баташки, и превозвачът Димитър Чолаков, който е съветник от гражданската квота.

 

На практика БСП в Пловдив остава без представителство в местния парламент на Пловдив.

 

"Напускаме не БСП, а партията на Нинова, която беше превърната от нея и хората й в малка трапезна политическа сила, влизаща в коалиции с идеологически опоненти като "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Заедно с тях 109 редови социалисти прекратяват членството си в БСП", обяви шефът на червените съветници Николай Радев. Той и останалите съветници гравитират около Георги Гергов.

 

"Не ми беше лесно да взема това решение. Аз съм партиен член от 35 години. Но с другарите ми не искаме да имаме нищо общо с това ръководство", заяви Радев, който е и директор на Английската гимназия в Пловдив. Той и колегите му остават общински съветници и щели да работят за града и за реализацията на левите идеи.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени