Частично бедствено положение в община Асеновград

Причината са два горски пожара в трудно достъпни местности

Пожар в гориста местност
Пожар в гориста местност Източник: Община Асеновград

Кметът д-р Христо Грудев обявява частично бедствено положение на територията на община Асеновград. Причината е възникнали два пожара. Единият е в трудно достъпна местност - на връх "Баба", намиращ се над с. Бачково.

 

Екипи на пожарната и доброволци вече се борят със стихията там. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, чрез който да бъде огледано мястото и да се направи план какви незабавни гасителни мерки да бъдат предприети.

 

Пожарна
Пожарна Източник: Община Асеновград

Другият пожар е възникнал между селата Мостово и Врата. Към този момент там огънят е локализиран и няма опасност за местното население и гостите на района. Въпреки това, към местността са насочени екипи на пожарната, с цел недопускане разрастване на огъня.

 

Доброволно формирование (ДФ) "Асеневци" към община Асеновград също е мобилизирано и доброволците са в готовност да оказват всякакъв вид помощ на органите на реда.

 

Кметът на общината е в непрекъснат контакт със заместващия административния директор – гл. инсп. Васил Димов, с РСПБЗН в града, с Държавно горско стопанство (ДГС) - Асеновград и с кметовете на населените места. Д-р Грудев следи ситуацията лично. Актуална информация по темата може да проследявате на сайта на община Асеновград периодично.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени