"Читател на годината" в Асеновград е 11-годишно момиче, прочела е над 200 книги за година

Тя е ученичка в V клас на ОУ "Христо Ботев" – Асеновград

11-годишната Михаела
11-годишната Михаела Източник: Община Асеновград

Призът "Читател на годината" на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград си спечели 11-годишната Михаела Илиева. Младата госпожица е прочела 209 книги. Тя е ученичка в V клас на ОУ "Христо Ботев" – Асеновград.

 

Победителката сподели, че библиотеката й харесва и, че книгите са прозорец към света. Михаела каза, че четенето й обогатява езиковия речник и подпомага за подобряване начинът й на изразяване. Любимата книга на момичето е от поредицата "Ема".

 

Читател на годината в Асеновград е 11-годишно момиче, прочела е над 200 книги за година
Читател на годината в Асеновград е 11-годишно момиче, прочела е над 200 книги за година Източник: Община Асеновград

На II място се класира Йорданка Михайлова. Тя е ученичка в V клас на ОУ "Христо Ботев" – Асеновград. Третата позиция зае Елица Кемилова от VI клас на същото учебно заведение. Бронзовата медалистка от днес е била първенец в четенето на книги за 2020 г.

 

Марияна Парталова бе удостоена с приз "Най-възрастен читател на годината". Жената е на 57 г. и е от Бургас. По образование е учител. В свободното си време посещава Асеновград и се отдава на четенето ма книги от асеновградската библиотека.

 

Връчена бе и награда за "Най-любознателен читател". Призът е предназначен за деца, които все още не са ученици, но заедно със своите родители често посещават Градската библиотека. Наградата получи Мария Мирчева.

 

След приключване на награждаването, всички присъстващи разгледаха залата, посветена на художника Коста Форев.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени