Д-р Андрей Ковачев в Пловдив: ГЕРБ има пълна подкрепа от Европейската народна партия

Според д-р Андрей Ковачев е абсолютно непонятно забавянето на Плана за възстановяване

Срещи с граждани
Срещи с граждани Източник: ПП ГЕРБ

"Европейската народна партия стои на 100 % зад нас, обратните твърдения не са верни, както се опитват да внушат от "Демократична България". Най-лошото за нашите европейски колеги е непредвидимистта". Това заяви в Пловдив евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП и заместник-председател на групата на ЕНП д-р Андрей Ковачев. На централния предизборен пункт в центъра на града той бе посрещнат от областния координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев, кмета на район "Централен" Георги Стаменов, кандидати за народни представители, членове и симпатизанти на партията.

 

Д-р Андрей Ковачев пред централния предизборен клуб на ГЕРБ в Пловдив
Д-р Андрей Ковачев пред централния предизборен клуб на ГЕРБ в Пловдив Източник: ПП ГЕРБ

В разговор с граждани стана ясно, че преди два дни председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер е изпратил писмо до заместник-председателя на Европейската комисия Вера Юрова с точно описание на предизборната ситуация в България и за това, че 70 дни преди изборите е сменена системата – само машинно гласуване, без подготовка, срещу препоръките на Венецианската комисия, без одит на талоните в протоколите от гласуването и големи съмнения, че може да бъде манипулиран софтуера на машните.

 

"Много притеснителни са също и тези предупредителни протоколи, с които МВР и полицията се опитват да всяват страх в хората. Това е недопустимо с оглед на това, че едно служебно правителство трябва да организира честни избори, а не да всява страх и да играе в полза на този, който го е номинирал. Това правителство наистина е преизборен щаб на Радев", каза още заместник-председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент. Той допълни, че европейските институции и Европейската народна партия са запознати със ситуацията. "Въпросителните и неизвестността пред бъдещето на нашата страна са това, което притеснява европейските партньори", допълни той.

 

Според д-р Андрей Ковачев е абсолютно непонятно забавянето на Плана за възстановяване. "Този проекто-план, който правителството на г-н Борисов подготви в продължение на шест месеца с обществени дискусии, в разговори със социалните партньори и с работодателските организации беше съгласуван с ЕК от месец март. Сега работят нещо ново, няма прозрачност. Важното е България да предаде този план, за да може да се възползваме още през септември от първия авансов транш от Плана за възстановяване. Ако още се забавят и не знаят какво правят, има вероятност по-бавно България да получи средствата", каза още Андрей Ковачев.

 

Епископската базилика на Филипопол
Епископската базилика на Филипопол Източник: ПП ГЕРБ

По-късно той заедно с инж. Иван Тотев, Радомир Чолаков, Пенчо Малинов, доц. Стефан Шилев и Петър Троянов от листата посетиха Епископската базилика на Филипопол. "Това е обект, който започнахме през 2015-та година с Фондация "Америка за България". Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол беше включена в Индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти", обясни инж. Иван Тотев, който стартира работата по обекта в началото на втория си мандат като кмет на Пловдив. По-късно заедно те посетиха галерия "2019" на улица "Гладстон" – един от обектите, построен във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени