Д-р Емил Кабаиванов: 15 септември е ден на духовност и надежда

Той присъства на откриването на новата учебна 2023-2024 година в начален и среден курс на СУ "Васил Левски"

Д-р Емил Кабаиванов - 15 септември е ден на духовност и надежда
Д-р Емил Кабаиванов - 15 септември е ден на духовност и надежда Източник: Община Карлово

"Скъпи преподаватели, служители и ученици, Скъпи родители, 15 септември е очакван от всяко българско семейство с трепет и вълнение, ден е на ново светло начало, на духовност и надежда. Уважаеми учители, бъдете здрави и всеотдайни в грижите си за децата на България. Учете ги да бъдат достойни, умни, храбри, да се гордеят с нашия велик съгражданин - Апостола на българската свобода и да следват неговите завети. Да бъдеш учител е благородна мисия, затова винаги можете да разчитате на моята подкрепа и тази на ръководството на община Карлово. Скъпи ученици, щастливи първокласници, На добър път в света на знанието. Успявайте, бъдете прилежни и любопитни, трудете се и уповавайте на вашите учители. Светът очаква да го промените и сътворите по-добър и по-човечен. На добър час! Честит празник!" Това приветствие към всички педагогически и ученически колективи в учебните заведения отправи на 15 септември кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

 

Той присъства на откриването на новата учебна 2023-2024 година в начален и среден курс на СУ "Васил Левски". С издигане на националния трибагреник, водосвети за здраве и празнични програми започна 15 септември в училищата. В класните стаи първокласниците в СУ "Васил Левски" бяха въведени от кмета на Карлово и директорката Мариана Манчева, в СУ "Христо Проданов" – от заместник-кмета Данка Люртова и директора Лука Мачев, в ОУ "Райно Попович" – от заместник-кмета Николай Цветков и директорката Дарина Стеева.

 

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров откри новата учебна година в ОУ "Св.Св. Кирил и Методий". Той поздрави директорката Йонка Радулова и нейния екип за значително подобрената материална база на училището, в което през последните години бяха изградени нов тенис корт, нова танцова зала, изцяло бе ремонтиран физкултурният салон с нови санитарни възли и съблекални – със съдействието на Община Карлово.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени