Д-р Емил Кабаиванов: Ако до 2 седмици фирмата-изпълнител не приключи работата си в Карлово, "ВиК" - Пловдив да завърши улиците

Кметът съобщи, че още след разговора във "ВиК" Пловдив е поискал спешни срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството, с министъра на околната среда и водите и с ръководството на "Български ВиК холдинг" ЕАД

Емил Кабаиванов
Емил Кабаиванов Източник: DC News

Ако в рамките на следващите две седмици фирмата-изпълнител, избрана от "ВиК" ЕООД Пловдив за изпълнение на негов проект в Карлово не приключи работата си по започнатите улици "Хан Крум", "Парчевич", "Криволак", "Опълченска" и "Земеделска" в града и не въведе в експлоатация изградените водопроводи и сградните отклонения към тях, дружеството е длъжно да намери вариант то да завърши улиците. Това каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов на 15 май, след последната среща с управителя на "ВиК" - Пловдив – инж. Огнян Кулишев, част от неговия екип и представител на надзора.

 

И добави:
"След това Община Карлово има готовност с бързи темпове, със свои средства да положи нови тротоарни и улични настилки, за да изпълни своя ангажимент към гражданите, които живеят там. Следим ежедневно темповете на работа и, ако има забавяне, ще информираме гражданите и медиите, министъра на регионалното развитие, министъра на околната среда, управителя на ВиК холдинга. Не можем да позволим повече забавяне, което затруднява сериозно транспортния трафик в града и нарушава нормалния живот на хората. Това за нас е най-важно и ще използваме всички законни средства, за да решим проблема".

 

Кметът съобщи, че още след разговора във "ВиК" Пловдив е поискал спешни срещи с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, с министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова и с ръководството на "Български ВиК холдинг" ЕАД. "Директно ще споделя с тях своето недоумение – как е възможно да разкопаеш толкова улици и след месеци да не си довършил нито една от тях?!", категоричен бе д-р Кабаиванов.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени