Д-р Емил Кабаиванов: Една година след бедствието - благодаря и Бог да ни пази!

Една година след наводнението в карловските села Богдан, Каравелово, Слатина, Войнягово и Христо Даново нека споменем с благодарност всички, които бяха с нас и до нас в бедата

Наводнение в Карлово
Наводнение в Карлово Източник: МВР Пловдив

Скъпи приятели, Уважаеми съграждани, Братя българи,

 

За мен 2 септември вече е карловският Ден на благодарността. Една година след наводнението в карловските села Богдан, Каравелово, Слатина, Войнягово и Христо Даново нека споменем с благодарност всички, които бяха с нас и до нас в бедата. Благодаря на Бога за това, че бедствието се размина без човешки жертви и че ни даде сили да се изправим срещу стихията и да я победим. Благодаря на пострадалите, които скромно и трудолюбиво понесоха сполетелите ги беди и неуморно, вече цяла година, възстановяват разрушените села.

 

Благодаря на военнослужещите, които още в първите минути на бедствието се отзоваха и оказаха неоценима помощ на населението. Храбрите български воини отново бяха на своето място – като страж и опора на своя народ. Благодаря на пожарникарите, които с риск за собствения си живот, спасиха десетки животи. За тях подвигът е ежедневие, видях го с очите си.

 

Благодаря на хилядите доброволци, които безвъзмездно и безкористно се включиха в разчистването на стотиците наводнени къщи и дворове. Хиляди добри ръце, които донесоха надежда в разорените села. Благодаря на дарителите, които отделиха средства според възможностите си, за да подпомогнат хората, останали без дом и покъщнина.

 

Благодаря на служителите от администрацията на Община Карлово, които работиха три месеца без почивка – първоначално за да организираме разчистването на пострадалите села, а после за да задвижим тромавата държавна машина и да стартираме процедурите по възстановяване на улиците, пътищата и мостовете. Заедно доказахме, че сме сила. Благодаря! Бог да пази България, Карлово и всички нас!

 

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени