Д-р Кабаиванов: Фирмата-изпълнител на проект на "ВиК" ЕООД Пловдив, избрана от държавното дружество, работи в Карлово с бавни темпове

Несериозно отношение от страна изпълнителя към институциите, участвали в срещата, бе отсъствието на управителя на фирмат

Емил Кабаиванов
Емил Кабаиванов Източник: СДС

Фирмата-изпълнител на проект на ВиК Пловдив, избрана от държавното дружество за изпълнение на негов проект в Карлово, работи с бавни темпове, не създава добра организация и не реализира добро изпълнение на подмяната на водопровода по улиците "Хан Крум", "Опълченска", "Парчевич", "Криволак", "Юмрукчал" и "Земеделска". Изпратих писмо на 24 април. С проблема запознах главния директор на Главна дирекция "Оперативна програма "Околна среда" – Галина Симеонова, министъра на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова, управителя на "ВиК Пловдив" – инж. Огнян Кулишев, областния управител г-н Ангел Стоев и изпълнителния директор на "Български ВиК холдинг" ЕАД – Ирена Георгиева.

 

Писмото на кмета Кабаиванов
Писмото на кмета Кабаиванов Източник: Община Карлово

В писмото си отправих молба за съдействие от институциите, тъй като освен, че бавните темпове на работа създават повишено обществено недоволство сред жителите на града, се спира и изпълнението на проекта на Общината за подмяна на тротоарните настилки и цялостно преасфалтиране и пренареждане на паважа по шестте улици. До момента получих единствено копие от отговор, изпратен от инж. Кулишев до г-жа Ирена Георгиева, на 5 май. В това писмо управителят на ВиК информира за графика на предстоящите дейности и за намерението си да инициира среща в всички засегнати институции. Община Карлово е добре запозната със сроковете в договора, но – ще повторя още веднъж - бавните темпове, с които изпълнителят работи, създават предпоставка за неизпълнение на нашия проект за полагане на нови настилки по шестте улици. Ежедневно получаваме десетки сигнали от граждани. Търпението на жителите на Карлово вече е изчерпано!

 

Това каза след среща, състояла се на 11 май, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. На срещата, организирана от областния управител на Пловдив Ангел Стоев, присъстваха още заместник-кметът на община Карлово Данка Люртова, представители на надзорната фирма, екипът за управление на проекта на ВиК и техническият ръководител на фирмата-изпълнител.

 

Несериозно отношение от страна изпълнителя към институциите, участвали в срещата, бе отсъствието на управителя на фирмата. По време на разговора единодушни с мнението на ръководството на Общината бяха осъществяващите надзора и ВиК.

 

Благодаря на областния управител г-н Стоев за организираната среща. В понеделник, на 15 май, ще направя последна среща с инж. Кулишев, на която ще настоявам фирмата-изпълнител възможно най-бързо да приключи дейностите по разкопаните улици, съобщи още д-р Кабаиванов.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени