Д-р Кабаиванов проверява услугата "Топъл обяд"

Проектът "Топъл обяд в община Карлово” е част от социалната политика, която Община Карлово развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация

Д-р Кабаиванов проверява услугата „Топъл обяд“
Д-р Кабаиванов проверява услугата „Топъл обяд“ Източник: Община Карлово

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов извършва планирани проверки за качеството на предоставяната услуга "Топъл обяд". Тя се поддържа в последните шест години по спечелен от Общината проект, финансиран от Програмата за храни и основно материално подпомагане на Европейския социален фонд. Услугата обслужва 371 потребители от 20 населени места.

 

Целевите групи са лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства и самотно живеещи пенсионери с ниски доходи и без подкрепа от близките си; хора на социално подпомагане; скитащи и бездомни; хора с ниски доходи, които поради увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване.

 

Проектът "Топъл обяд в община Карлово” е част от социалната политика, която Община Карлово развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. Целта на проекта e подкрепа на уязвими граждани на общината, които не са в състояние сами да осигурят прехраната си, и намаляване броя на живеещите в бедност - чрез осигуряване на храна за лицата от целевите групи.

 

Потребители в Карлово споделиха удовлетворението си от качеството на храната пред д-р Кабаиванов. Той продължава с проверките по проекта.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени