Дани Каназирева: Изпълнихме дадената дума – до края на месеца пътят до Лилково и Ситово ще е готов

Димитър Балев от ИК "Заедно за Лилково" благодари на Дани Каназирева за подкрепата

Дани Каназирева
Дани Каназирева Източник: ПП ГЕРБ

"Изключително съм щастлива, че най-после ще има път до Лилково и Ситово и зимата няма да остави отново двете села откъснати от света", това каза кандидатът за народен представител и водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив Дани Каназирева, която се срещна с жители на двете населени места и лично се увери, че усилено се работи по 9-километровата отсечка.


"Дадох дума, в началото на годината като областен управител и днес виждаме резултата. Пътят е почти готов, разширен с бордюри към ската, направена е отводнителна система", посочи бившият областен управител.

 

Тя обясни, че в една много напрегната година, от една страна заради пандемията, но и в политически план, е било много трудно да се поеме такава отговорност и да се обещае на хората, че след повече от 20 години ще имат път до двете планински села.

До края на месеца пътят до Лилково и Ситово ще е готов
До края на месеца пътят до Лилково и Ситово ще е готов Източник: ПП ГЕРБ

"Успях да защитя този проект пред премиера тогава - Бойко Борисов, зам.-министър Николай Нанков и шефа на АПИ Георги Терзийски и ремонтът започна. След това бях и много притеснена, когато искаха да го спрат по време на служeбния кабинет. Най-важното е, че това не се случи и ремонтът на пътя продължи", подчерта Каназирева.

От своя страна, инж. Гинка Маринова от фирмата изпълнител на обекта обясни, че 6 км. са изцяло асфалтирани, а останалите 3 км., до табелата на Брезовица, се подготвят за асфалтиране. Тя допълни, че до 30-ти октомври трябва пътят да бъде проходим и завършен с асфалтова настилка. Осигурено е финансиране и за зимното почистване.


Каназирева изрази съжаление, че ремонтът няма да продължи до Смолянска област, какъвто е бил първоначалният проект.


Димитър Балев от ИК "Заедно за Лилково" благодари на Дани Каназирева за подкрепата. "Вие сте един от малкото политици, които застанаха зад нас и защитиха каузата ни. Ние от почти 30 години се молим буквално за асфалт и да се направи така пътят, за да може поне нормално да се минава. Няма да го забравим никога!", каза Балев.


"Имате моята пълна подкрепа. Надявам се скоро този хаос в държавата да спре и да е ясна отговорността от страна на институциите, защото сега никой не поема отговорност и всеки гледа да запази мястото си. Надявам се да бъдат завършени и останалите пътни проекти в областта, които започнахме", добави кандидатът за народен представител.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени