Делото "Дебора" започна по същество с разпити на свидетели

Поддържаме и трите обвинения, считаме, че има събрани достатъчно доказателства за предаване на подсъдимия на съд, каза прокурор Ивелина Костова

Дебора Михайлова от Стара Загора
Дебора Михайлова от Стара Загора Източник: Facebook

С разпит на свидетели започва по същество делото "Дебора", съобщи БНТ. Подсъдим е бившият ѝ приятел - охранителят Георги Георгиев, който е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата ѝ и нееднократни заплахи с убийство.

 

След няколко неуспешни опита, днес делото стартира по общия ред, с призовани близо 40 свидетели и вещи лица.

 

Дебора също е в съдебната зала, за да разкаже за преживения кошмар, тя ще бъде първата изслушана в залата. Делото ще бъде гледано в 4 заседания и при закрити врата, за да не бъдат оповестявани факти от интимния живот на Дебора и Георги.

 

"Честно казано мисля, че психически съм готова да се изправя, така че не смятам, че ще бъде голяма трудност за мен там вътре", каза Дебора Михайлова.

 

"В момента делото започва по същество и събираме доказателства, тоест, разпитваме свидетели и назначените по делото вещи лица ще изслушат експертизите. Сега е най-важната част и се събират и изясняват доказателства, които са събрани в следствието", обясни Симеон Даскалов, адвокат на Дебора.

 

"След, което ще бъде преценена необходимостта от доказателствени искания, съответно назначаване на нова експертиза и разпити на други свидетели. Поддържаме и трите обвинения, считаме, че има събрани достатъчно доказателства за предаване на подсъдимия на съд, така че нашето становище е такова, поддържаме обвинението", коментира прокурор Ивелина Костова от Районна прокуратура-Стара Загора.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени