Димитър Главчев: Няколко са пожарите в резерват "Стенето", ситуацията е много сложна

Калин Стоянов: Продължава работата на екипите в района на пожара във Воден

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Zonanews

С министъра на вътрешните работи отиваме там, където е апогеят и където пожарите са най-активни. Това ни е работата и не се хвалим, първи сме по тия места. Хубаво е, че увличаме и други да ходят след нас, след като ситуацията е поовладяна. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който е заедно с вътрешния министър Калин Стоянов, които посетиха района на Беклемето.

Тук ситуацията е много сложна, става въпрос за резерват "Стенето", който е много труднодостъпен и там са няколко огнища. Ще има нужда от специалисти, които имат алпийска подготовка. Има такива доброволци, както и пожарникарите имат такава подготовка. Няма път, по който да се стигне до там, освен с хеликоптерите. Има възможност да се ползват хеликоптерите от Болярово, след като във Воден е овладян пожара, посочи още Главчев.

Главчев изтъкна, че не е постъпило искане и сигнали, че има нужда от настаняване на хора във фургони от Болярово. Продължава работата на екипите в района на пожара във Воден, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

 

"Работи се на няколко фронта. Започваме, още от вчерашния ден, да ограничаваме тези фронтове, но, за съжаление, има някои направления, на които и към момента се работи. Лошото е, че в момента там температурата, докладваха, е изключително висока, а има и много сериозен вятър. Има такава вероятност, според мен, някои от тлеещите огнища пак, евентуално, да се възпламенят. Има много техника там. Цяла вечер са работили тежка верижна техника, с която правихме просеки с цел опазване на селата и пресичане на самия пожар на някои от местата. В момента там работят два от хеликоптерите - тези, които са на Министерството на отбраната. Тук са другите два - на колегите от Чехия".

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени