Дискусия с ученици от Асеновград и засаждане на дървета за деня на екологията

Ученици от Асеновград съвместно със служители от еко отдела към общината, както и с експерти от Регионална инспекция по околната с...

Ден на екологията в Асеновград
Ден на екологията в Асеновград Източник: Община Асеновград

Ученици от Асеновград съвместно със служители от еко отдела към общината, както и с експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив отбелязаха Световния ден на околната среда.

 

Възпитаници на 3 асеновградски училища – СУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Ангел Кънчев" – от IV и V клас се включиха в инициативата с огромен интерес. Тази година мотото на кампанията е "Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration".

 

Пред учениците бяха представени презентации за начините на опазване на околната среда. Бяха излъчени и видеоматериали с любопитна информация за биоразнообразието, защитените биологични видове, зони и територии, които се срещат в община Асеновград.

 

Младите еколози научиха, че всеки човек трябва да се грижи за природата, да не я замърсява, да не унищожава растителните и животинските видове. Защото от нея черпим ресурси за храна, вода, енергия и материали от съществено значение за живота на планетата Земя.

 

Освен дискусиите с ученици, част от активностите в Деня на околната среда бяха засадени и дървета от видовете чинар и бреза в пространството между велоалеята и парка зад Противопожарната служба в Асеновград.

 

Ден на екологията в Асеновград
Ден на екологията в Асеновград Източник: Община Асеновград

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени