Дискусия с ученици от Асеновград и засаждане на дървета за деня на екологията

Ученици от Асеновград съвместно със служители от еко отдела към общината, както и с експерти от Регионална инспекция по околната с...

Ден на екологията в Асеновград
Ден на екологията в Асеновград Източник: Община Асеновград

Ученици от Асеновград съвместно със служители от еко отдела към общината, както и с експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив отбелязаха Световния ден на околната среда.

 

Възпитаници на 3 асеновградски училища – СУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Ангел Кънчев" – от IV и V клас се включиха в инициативата с огромен интерес. Тази година мотото на кампанията е "Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration".

 

Пред учениците бяха представени презентации за начините на опазване на околната среда. Бяха излъчени и видеоматериали с любопитна информация за биоразнообразието, защитените биологични видове, зони и територии, които се срещат в община Асеновград.

 

Младите еколози научиха, че всеки човек трябва да се грижи за природата, да не я замърсява, да не унищожава растителните и животинските видове. Защото от нея черпим ресурси за храна, вода, енергия и материали от съществено значение за живота на планетата Земя.

 

Освен дискусиите с ученици, част от активностите в Деня на околната среда бяха засадени и дървета от видовете чинар и бреза в пространството между велоалеята и парка зад Противопожарната служба в Асеновград.

 

Ден на екологията в Асеновград
Ден на екологията в Асеновград Източник: Община Асеновград

 

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени