Доброволци продължават да разчистват наводнените карловски села

Остава засилено и полицейското присъствие във всички пострадали села

Проливни дъждове и наводнение
Проливни дъждове и наводнение Източник: Zonanews

Спокойна нощ в пострадалите карловски села, въпреки дъжда, който се изля вчера следобед. Днес продължават дейностите по разчистване на улиците и къщите и отново се очаква много доброволци да се включат във възстановяването на засегнатите села. През целия ден вчера стотици доброволци разчистваха тонове кал, съобщи БНТ.

 

За втори пореден ден стотици доброволци ще продължат да разчистват домовете на хората. Тяхната помощ е неоценима. Само с ръчен труд обаче е трудно да се напредва, нужни са малки багери, с които да се изгребва тинята от улиците и къщите. Нужни са и помпи, с които да се изпомпва водата, защото много къщи продължава да са наводнени. Доброволците вече се събират в центъра на село Богдан, за да бъдат разпределени на съответните места, където ще помагат през целия ден.

 

Остава засилено и полицейското присъствие във всички пострадали села. Очаква се жандармерията отново да не допуска всички автомобили, които искат да влязат на територията на селата, защото е изключително трудно да се разминават, тъй като повечето улици са непроходими и се образуват задръствания. По обяд в центъра на селата ще се раздава отново храна и вода както на доброволците, така и на пострадалите хора от наводненията.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени