Доброволците на община Асеновград – в помощ на Чепеларе

ДФ "Асеневци" към община Асеновград – на терен в борбата срещу огнената стихия

Доброволците на община Асеновград – в помощ на Чепеларе
Доброволците на община Асеновград – в помощ на Чепеларе Източник: Община Асеновград

Доброволците на Асеновград участват в пожара над с. Хвойна, в помощ на община Чепеларе. Обучените момчета и момичета от Доброволно формирование (ДФ) "Асеневци" помагат в потушаването на пламъците в трудно достъпните гористи местности.

 

За доброволците е осигурено необходимото оборудване, техника и транспорт, от страна на община Асеновград. Това са хора, които са преминали обучение и са запознати как да реагират в бедствени ситуации. Работата им се ръководи от опитен водач, с цел едновременно да се подпомогнат гасителните действия и недопускане на инциденти.

 

Припомняме, че в община Чепеларе е обявено частично бедствено положение, заради горския пожар, който вече няколко дни бушува в землището на с. Хвойна. Теренът е изключително труден за провеждане на пожарогасителни дейности. Поради това, са необходими хора с опит в справянето с бедствени ситуации.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени