ЕКОПАК България дари автоматичен дефибрилатор на Община Карлово

Община Карлово постигна най-високото номинално увеличение от близо 10 тона разделно събрани отпадъци

ЕКОПАК България дари автоматичен дефибрилатор на Община Карлово
ЕКОПАК България дари автоматичен дефибрилатор на Община Карлово Източник: Община Карлово
ЕКОПАК България подари на гражданите на община Карлово един автоматичен дефибрилатор за животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест. Дарението получиха кметът д-р Емил Кабаиванов и председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров.
 
Уредът ще бъдат поставен на автогарата в гр. Карлово, на общодостъпно място, така че да бъде от полза в случай на нужда и да може да помага за спасяване на човешки животи, съобщи кметът. Паралелно с дарението 12 служители от Общинската администрация преминаха специализирано обучение за работа с уреда и оказване на първа помощ.
 
Община Карлово участва в първото издание на кампанията "Градска рециклиада”, организирана от ЕКОПАК България съвместно с 14 общини.
 
Екопак
Екопак Източник: Zonanews
"Във връзка с инициативата призовахме жителите и гостите на населените места да изхвърлят отпадъците от опаковки в жълтите контейнери, да предават пластмасовите си и алуминиеви отпадъци от опаковки на специално обособените пунктове или да участват в тематичните кампании-състезания между учебни заведения, детски градини и обществени институции", съобщи Милена Ковачева – началник отдел "Екология, управление на отпадъците, природни ресурси и гори" в Община Карлово.
 
Община Карлово постигна най-високото номинално увеличение от близо 10 тона разделно събрани отпадъци, или 138% повече от събраното през март-декември 2022 г., отчетоха от ЕКОПАК България. Това е поводът фирмата да дари автоматичния дефибрилатор.
 
Всяка година в Европа от внезапен сърдечен арест загиват над 400 000 души - повече от 1000 човека всеки ден. Автоматичният дефибрилатор е уред, създаден, за да може всеки случаен гражданин, който стане свидетел на внезапен сърдечен арест, да оказва животоспасяваща първа помощ.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени