ЕКОПАК България дари автоматичен дефибрилатор на Община Карлово

Община Карлово постигна най-високото номинално увеличение от близо 10 тона разделно събрани отпадъци

ЕКОПАК България дари автоматичен дефибрилатор на Община Карлово
ЕКОПАК България дари автоматичен дефибрилатор на Община Карлово Източник: Община Карлово
ЕКОПАК България подари на гражданите на община Карлово един автоматичен дефибрилатор за животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест. Дарението получиха кметът д-р Емил Кабаиванов и председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров.
 
Уредът ще бъдат поставен на автогарата в гр. Карлово, на общодостъпно място, така че да бъде от полза в случай на нужда и да може да помага за спасяване на човешки животи, съобщи кметът. Паралелно с дарението 12 служители от Общинската администрация преминаха специализирано обучение за работа с уреда и оказване на първа помощ.
 
Община Карлово участва в първото издание на кампанията "Градска рециклиада”, организирана от ЕКОПАК България съвместно с 14 общини.
 
Екопак
Екопак Източник: Zonanews
"Във връзка с инициативата призовахме жителите и гостите на населените места да изхвърлят отпадъците от опаковки в жълтите контейнери, да предават пластмасовите си и алуминиеви отпадъци от опаковки на специално обособените пунктове или да участват в тематичните кампании-състезания между учебни заведения, детски градини и обществени институции", съобщи Милена Ковачева – началник отдел "Екология, управление на отпадъците, природни ресурси и гори" в Община Карлово.
 
Община Карлово постигна най-високото номинално увеличение от близо 10 тона разделно събрани отпадъци, или 138% повече от събраното през март-декември 2022 г., отчетоха от ЕКОПАК България. Това е поводът фирмата да дари автоматичния дефибрилатор.
 
Всяка година в Европа от внезапен сърдечен арест загиват над 400 000 души - повече от 1000 човека всеки ден. Автоматичният дефибрилатор е уред, създаден, за да може всеки случаен гражданин, който стане свидетел на внезапен сърдечен арест, да оказва животоспасяваща първа помощ.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени