Евакуират Старосел заради огромен пожар (СНИМКИ)

Положението в село Кръстевич също е критично, в селото няма вода

Ад под небето в село Старосел
Ад под небето в село Старосел Източник: Facebook/Диана Георгиева Василева

Евакуират Старосел заради огнено бедствие, съобщава БНР. Пожарът е избухнал този следобед край хисарското село. Вертолет "Кугър" се включва в гасенето на пожара, съобщиха от МО. Екипажът е от 24-а авиационна база Крумово.

 

Те идват на помощ по молба на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Запалени са сухи треви около цялото село, коментира главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив.

 

Гори и боровата гора над селото, има засегнати къщи. Кметът на община Хисаря Пенка Ганева обясни, че предстои евакуация на хората. Има пожари и в Кръстевич и при хижа "Бунтовна". Ганева търси съдействие от пожарната служба в Стрелча и от поделението в Карлово. Шест пожарни автомобили са пренасочени към селото.

 

Горят 4 къщи, фронтът е от югозапад, коментира директорът на пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков. Положението в село Кръстевич също е критично, в селото няма вода. Очаква се хеликоптер да се включи в гасенето. Към момента няма информация за пострадали.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени