Феновете на Локо-Пловдив поискаха финансиране за централната трибуна на Лаута

Кметът Здравко Димитров потвърди пред феновете на Локомотив, че общината ще финансира и черно-белите

Здравко Димитров на среща с феновете на Локомотив-Пловдив
Здравко Димитров на среща с феновете на Локомотив-Пловдив Източник: Община Пловдив

Кметът Здравко Димитров потвърди пред феновете на Локомотив, че Община Пловдив ще финансира и черно-белите със същата сума, която се отпуска за градския съперник Ботев. Днес той се срещна с представители на привърженици на Локомотив, като на срещата присъстваха още зам.-кметът по финанси Величко Родопски и зам.- кметът по строителство Пламен Райчев, съобщават от местната администрация.


Привържениците поискаха Общината да финансира изработването на техническия проект за централната трибуна на стадион Локомотив, като сумата ще е равна на тази отпусната за препроектиране на стадиона на Ботев. Кметът се ангажира предложението за отпускане на средствата да бъде внесено на някое от следващите заседания на Общински съвет Пловдив, след като стане ясно колко ще струва изработването на проекта.


Зам.-кметът Пламен Райчев потвърди, че ще бъде изграден още един вход за стадиона в парк Лаута – от бул. "Цветан Лазаров", но в момента там проблемът е, че трасето граничи с военен имот и тепърва трябва да се водят преговори с Министерството на отбраната.


Здравко Димитров обясни, че сума за седалки на стадион "Христо Ботев" все още не е предвидена.


"Общината не е толкова богата, че да подари на някого закупените преди време над 18 хиляди седалки. Преговаряме с производител, който да изкупи наличните седалки, а ние да доплатим за такива, отговарящи на изискванията на стадион "Христо Ботев". Едва след това ще има яснота каква сума ще бъде отпусната на двата клуба", заяви на срещата градоначалникът.


При евентуално отпускане на допълнителни средства за двата клуба, черно-белите привърженици пожелаха Община Пловдив да помогне с част от тях за изграждане на терени на базата на детско-юношеската школа в ЖР "Тракия", като по предварителни разчети ще са нужни около 2,5 милиона лева.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени