Ген. Решетников трябва да е доволен - Радев отново се противопостави на предоставянето на военна помощ на Украйна

Очаква се в сряда в парламента да се гласува изпращането на военна помощ за Украйна

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента на Република България

Протежето на ген. Решетников, което за срам на България и българите е втори мандат президент на страната, отново се противопостави на предоставянето от България на военна помощ за Украйна.

 

Много хора говорят, без да имат собствено мнение, това заяви пред медиите в Пловдив Румен Радев на въпрос за военната помощ за Украйна.

 

"Много хора говорят, без да имат собствено мнение. Ако нашите партньори (в НАТО, бел. ред.) им кажат да не предоставят оръжие, те няма да го направят. А ако им кажат да предоставят, те искат точно това. За разлика от нашите партньори, България е много по-близо до този конфликт, имаме огромна историческа диаспора в Украйна, ние сме много по-зависими", добави той.

 

Очаква се в сряда в парламента да се гласува изпращането на военна помощ за Украйна. Според Радев е много важно "да се запази разумът в едно такова решение".

 

Относно БСП, той каза, че ръководството на левицата "ще намери такава формулировка, че хем да остане в управлението, хем да остане чисто", ако се вземе решение за изпращане на оръжие.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени