Готов е проектът за реконструкция на две отделения в карловската болница

Предвижда се извършване на ремонтни дейности в двете отделения и осигуряване на съвременна здравна инфраструктура

Готов е проектът за реконструкция на две отделения в карловската болница
Готов е проектът за реконструкция на две отделения в карловската болница Източник: Община Карлово

Готов е проектът "Укрепване капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи" за реконструкция на Хирургично и Неврологично отделения в Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Киро Попов – Карлово" ЕООД, по който Общината е партньор на Министерство на здравеопазването. Проектът се финансира по линия на инструмента REACT-EU чрез Приоритетна ос "Подкрепа за здравната система за справяне с кризи" на Оперативна програма "Региони в растеж 2014 – 2020 г.".

 

Предвижда се извършване на ремонтни дейности в двете отделения и осигуряване на съвременна здравна инфраструктура. Ще бъде доставено оборудване на новосъздадените сектори за лечение на пациенти с апарати за подобряване на дишането, монитори за жизнени показатели, стандартни болнични легла и легла за интензивна грижа, постелъчен инвентар, рентгенови мобилни устройства, ехографи, дефибрилатори, газово-кръвни анализатори и генератори на мощност.

 

Реализацията на проекта "Укрепване капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи" става възможна след пандемията от COVID-19, когато МЗ, съвместно с общините и лечебните заведения у нас, стартираха осъществяването на проекти в подкрепа на здравната система, припомни кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

 

Той уточни, че подкрепата включва структуриране на изолирани сектори за лечение на коронавирус и други инфекциозни заболявания; осигуряване на медицинско и болнично оборудване, необходими за тяхното функциониране, подкрепа на центровете за трансфузионна хематология и ограничаване ненужните физически контакти чрез развитие на електронното здравеопазване и внедряване на телемедицина /консултиране с лекар от разстояние чрез свързано с интернет устройство/.

 

Паралелно с това се изпълнява и проектът "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ" на здравното министерство, по който в Карлово ще бъде изграден нов спешен център. Общинският съвет предостави безвъзмездно терен в двора на многопрофилната болница за обособяване на центъра.

Още от "Пловдив"

Община Асеновград дава заключителна пресконференция във връзка с приключването на проекта за обновяване на сградата на ч

Проектът се реализира с комбинирано финансиране  от  ОП "Региони в растеж"2014-2020г., Фонд за устойчиви градове и съфинансиране от Община Асеновград

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени