Идея: Слагат Виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив

То ще се вижда чак от Карлово

Пловдив
Пловдив Източник: Facebook

Виенско колело ще привлича туристи от цялата страна към най-високото тепе на Пловдив. Най-добрият вариант за Младежкия хълм, за да се изпълни с живот, е на върха му да се постави огромно виенско колело. При ясно време от него ще се откроява гледка чак до Карлово и ще привлича туристи от цялата страна. В това е убеден кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който е споделил виждането си и с предишните ръководства на общината, и на настоящия кмет Костадин Димитров, който го определил като много смела, но добра идея, пише "24 часа".

 

Един от кметовете на Пловдив - Славчо Атанасов - говореше преди време за изграждането на църква отгоре с кабинков лифт, за да могат да се качват и по-възрастните и трудноподвижни пловдивчани. Според Георги Стаменов обаче голямо виенско колело, подобно на английското London Eye (Лондонското око - голямото виенско колело в столицата на Великобритания, бел. ред.), би превърнало Младежкия хълм в туристическа дестинация, която да събира хора не само от Южна България, но от цялата страна.

 

Освен това таксите, които ще събира Пловдивското око, ще позволят на администрацията да подобри условията на тепето. "Ако направим един такъв атракцион горе, бихме могли да вземем няколко електрически рикши, които да дават възможност на хора, които по една или друга причина имат физическата невъзможност да се качат до върха", обясни кметът. 

Още от "Пловдив"

Радомир Чолаков: След статията във ФАЦ - в междунарен план ПП са приключили, с тях не може да се управлява

Той обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. "Има някаква обсесия. Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ", подчерта бившият депутат от ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени