Инициатива "Подай ръка на природата"

Вижте къде и как може да се включите

Инициатива "Подай ръка на природата"
Инициатива "Подай ръка на природата" Източник: Община Асеновград

Община Асеновград ще се включи за поредна година в доброволческата инициатива "Да подадем ръка на природата", като я почистим заедно, съобщават от общинския пресцентър.

 

Служители от отдел "Екология и околна среда" ще почистят няколко местности. Сред тях са "Метоха" , "Тепавица", около параклисите "Света Петка" - малката и "Свети Димитър" - над Асеновата крепост. За целта ще бъдат организирани мобилни екипи от еколози. Всеки, който има възможност и желание, може да се включи в акцията на общинските служители.

 

Почистването ще се извършва на 17.09.22 г., на указаните места в часовия диапазон от 10:00 до 12:00 часа, служители от отдел екология ще окозват съдействие на всички, които   изявят желание да се включат. Денят е събота и по този начин се предоставя възможност на всички граждани да допринесат с доброволчество за подобряване средата, в която живеем, и за опазване на природата.

 

Освен това, жителите на общината могат да почистят и други обществени замърсени места - пред жилището си, в планината, в близост до спортни и детски площадки и т.н. За тази цел хората ще получат чували и ръкавици напълно безплатно от общината. Желателно е да направят снимки - "ПРЕДИ" и "СЛЕД" на замърсените терени и да ги изпратят на лично съобщение във Facebook страницата на община Асеновград тук.

 

Фотосите ще бъдат публикувани, с цел да се даде пример и да се покаже, че когато хората са обединени и единни, може да се постигне по-чисто и подредено място за живеене. Безплатните чували и ръкавици ще се раздават всеки работен ден, в срок до 16-ти септември, от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 12:30 ч. до 17:00 ч. в стая 412, ет. IV в сградата на общинската администрация в Асеновград.

 

Междувременно, в деня на акцията, 17-ти септември, депото за отпадъци, разположено на изхода на града в посока село Боянци, ще приема неограничено количество отпадъци (битови, строителни, мебели и други) само от физически лица за времето от 07:30 ч. до 15:00 ч. Община Асеновград ще очаква Вашите снимки от почистването на обществени места в града и населените места в региона, като към фотографиите посочите името си и мястото, което сте почистили.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени