Испанското посолство и Пловдив разширяват сътрудничеството си

Кметът Здравко Димитров сподели, че в началото на юни на Античния театър ще свири групата "Ла Туна" от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид и покани посланика да гостува на събитието

По време на срещата с испанския посланик в Община Пловдив
По време на срещата с испанския посланик в Община Пловдив Източник: Община Пловдив
Повече образователни и културни инициативи, съвместно с Посолство на Кралство Испания, обсъдиха на среща кметът Здравко Димитров и Н. Пр. Алехандро Поланко, съобщават от Община Пловдив. В нея взеха участие заместник-кметовете Пламен Панов, Стефан Стоянов и Тодор Чонов.
 
В разговора кметът и посланикът потвърдиха сферите, в които традиционно двете страни имат обмен - образованието и културата. Н. Пр. Поланко предложи тази година Пловдив да бъде домакин на тридневен театрален фестивал за ученици от 14 до 18 годишна възраст, които изучават испански в 16 училища в цялата страна. От своя страна градоначалникът сподели, че в началото на юни на Античния театър ще свири групата "Ла Туна" от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид и покани посланика да гостува на събитието.
 
В областта на културата бяха коментирани още две събития, които да допълнят богатия календар на Пловдив тази година – гостуването на изложба, посветена на Мигел де Сервантес и популяризирането на традициите на сефарадските евреи в България. За задълбочаване на сътрудничеството Здравко Димитров ще инициира и по-широк форум, в който да се включат различни експерти и в който да бъде обсъден и важния за двете страни туристически сектор.
 
Н. Пр. Алехандро Поланко е на посещение в Пловдив днес, за да открие фотоизложба организирана от Посолство на Испания и Българския антарктически институт – "България и Испания, съседи и приятели в Антарктида" в Регионален Природонаучен музей - Пловдив.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени