Иван Петков: БСП е в огромна криза и опасността, че може да не бъде парламентарно представена - съществува

Той смята, че ще има нов лидер на БСП, но не може да каже кой, защото няма все още изявени хора, които тръгват в надпреварата

Иван Петков-Бебето
Иван Петков-Бебето Източник: Zonanews

"БСП е в огромна криза и опасността, че може да не бъде парламентарно представена съществува. Трябва да има идеи, които да се спазват и да се тръгне към едно ново начало. Редно е да има чуваемост. Ние трябва да говорим да се избират местни лица-водачи на листи. В много области се предлагат хора, в повечето случаи от София, и може би затова не достигат посланията им до местните хора". Това каза по Радио "Фокус" депутатът от БСП Иван Петков - Бебето.

 

"Сега ние търсим начин да си върнем доверието в нас, да се спрат войните - вътрешни и външни, да търсим обединение с левите формации, тъй като техният зародиш по един или друг начин е БСП. Нашето ръководство трябва да търси сближаване с тези формации. Младите са по-зелени, но в по-големите градове я няма зелената политика на БСП. Когато моето дете стане на 18, бих искал да има възможност да гласува за БСП", заключи той.

 

Политическата обстановка в парламента е неясна, с неясно бъдеще, съмнения дали няма да отидем на поредни парламентарни избори. С ниската избирателна активност пада легитимацията на Народното събрание.

 

Той смята, че ще има нов лидер на БСП, но не може да каже кой, защото няма все още изявени хора, които тръгват в надпреварата. Първо трябва да имат номинации и след това да има битка на идеи, продължи с клишетата пловдивският народен представител от БСП.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени