Изграждат ограда около гробищния парк на ул. "Миньор" в Асеновград

Целта на изграждането на оградата е да обезопаси неправомерното влизане на животни в гробищния парк

Изграждат ограда около гробищния парк на ул. "Миньор" в Асеновград
Изграждат ограда около гробищния парк на ул. "Миньор" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Изграждането на плътна ограда в югозападната част на гробищния парк е един от основните приоритет на община Асеновград. Тази година стартира и приключи изграждането на плътна ограда от стомано-бетон в югозападната част на новият гробищен парк на ул. "Миньор".

 

Оградата е с височина 2 метра и дължина 130 метра. Целта на изграждането на оградата е да обезопаси неправомерното влизане на животни в гробищния парк. През 2023 г.  община Асеновград ще търси варианти за продължаване строителството на оградата по цялата дължина на ската.

 

Гробищният парк на ул. "Миньор" е въведен в експлоатация през 1985 г. с терен от 35 дка. До юни 1990 г. капацитетът му е изчерпан. През същата година на община Асеновград са предоставени още 35 дка. за разширение на гробищния парк. Последвало е отчуждение на земи, като се е образувал нов поземлен имот с обща площ от 100.930 дка.

 

Извършено е отчуждаване на частни имоти, попадащи в обхвата на новообразувания урегулиран поземлен имот. Придобиването на земеделска земя за разширяване на гробищния парк е извършено през 2018 г., 2019 г., 2020 г. чрез покупко–продажба. Общата площ на придобитата земя е в размер на 24 908 кв. м.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени